Haberler

Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" Mitingi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu milleti bölmek isteyen, bu milleti parçalayarak eti kemikten ayırmak isteyen herkes kahrolsun, kahrolacak inşallah. Çanakkale'ye, Yemen'e yürüyen yiğitlerin torunlarını bölmek isteyenler kahrolacak ve söz veriyoruz size onların hak ettiği cezayı vermek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu milleti bölmek isteyen, bu milleti parçalayarak eti kemikten ayırmak isteyen herkes kahrolsun, kahrolacak inşallah. Çanakkale'ye, Yemen'e yürüyen yiğitlerin torunlarını bölmek isteyenler kahrolacak ve söz veriyoruz size onların hak ettiği cezayı vermek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Davutoğlu, Sivil Dayanışma Platformu'nca Yenikapı'da düzenlenen "Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" mitingindeki konuşmasına, "Asırlarca yedi iklimde barış ve adalet arayışının merkezi olmuş aziz İstanbul, yine bugün barış ve adalet arayışı için kardeşlik için nefesi nefese, gönlü gönle vermeye gelmiş aziz İstanbullular, değerli hemşehrilerim, aziz milletim, hepinizi saygıyla, muhabbetle, selamların en güzeliyle selamlıyorum. Allah'ın selamı, rahmeti, bereketi üzerinize olsun" sözleriyle başladı.

Davutoğlu, "Ne güzel bir ifade, milyonlarca nefes... Şimdi karşımda al bayraklarıyla bir al bayrak bahçesi kurmuş olan her bir kardeşimin nefesini nefesimde, yüreğini yüreğimde hissediyorum. Bu ne muhteşem bir manzara, bu ne muhteşem bir buluşma, bu ne güzel bayrak, bu ne güzel millet, bu ne güzel kardeşlik. Allah aşkına hangi milletin böyle asil bir bayrağı, hangi milletin böyle tek bir yürek gibi çarpan kardeşleri, fertleri var?" diye konuştu.

"Nefesimize nefes katan herkesten Allah razı olsun" diyen Davutoğlu, bu muhteşem kalabalık içindekilerin bir kısmının Fırat, Dicle kenarında Kürtçe, bir kısmının Meriç'te Rumeli, bir kısmının Kızılırmak'ta Orta Anadolu, bir kısmının Aras kenarında Karadeniz, Kafkas lehçesiyle, ninnileriyle büyüdüğünü ama bugün Kafkasya, Mezopotamya, Rumeli çocuklarının, tüm Anadolu çocuklarının tek bir nefes ve yürek olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Her birinizin nefesini hissediyorum. O nefes Kelime-i Tevhid ile birlikte kardeşlik diyor. Her birinizin nefesini hissediyorum, doğduğunuz, büyüdüğünüz dağların esintisi olan nefesinizi... İşte burada sadece kardeşlik nefesi var. Sadece Yenikapı Meydanı'ndaki milyonlarca nefes değil, Türkiye'nin her bir köşesindeki 78 milyon nefes bugün aynı ritmle çarpıyor. Birlik, birlik, kardeşlik... Bugün her biriniz 78 milyonu temsil ediyorsunuz. Sanmayın ki burada sadece Yenikapı'da buluşanlar var. Burada İlahi Kelam'ın ölmez dediği şehitlerin nefesi var. Burada son nefesinde kelime-i şehadet getirerek Hakka yürüyen Mehmetçiği son nefesi var, son emaneti var. Mehmetçiği son nefesi için kardeşliği birleştirmeye hazır mısınız? Son anda kelime-i şehadet getiren o aziz Mehmetçiği emanetine sahip çıkmaya hazır mısınız? Bu milleti bölmeye isteyenlere karşı, inadına kardeşlik, inadına kardeşlik, kıyamete kadar kardeşlik demeye hazır mısınız? Mehmetçiğin son nefesinin hakkı için bir daha söyleyin, kıyamete kadar kardeşlik demeye hazır mısınız? İşte nefes bu. Allah Mehmetçiğin o son nefesiyle emanet ettiği bu aziz vatana sahip çıkmak kudretini bize nasip eylesin."

"Kürt ve Türk çocuklarının nefesini birleştiriyoruz"

Başbakan Davutoğlu, "İstanbul surlarının önünde şehit düşen Ulubatlı Hasan'ın çocukları ve dahi Marmara, Boğaziçi, Yeditepe şahit olsun, Mehmetçiğin son nefesine sahip çıktık, sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Burada, "Suya ağıt yakan, suya Kürtçe şiirle seslenen Feqiye Teyran'ın, çiçeğe Türkçe şiirle seslenen Yunus Emre'nin nefesini duyduğunu" aktaran Davutoğlu, o nefesleri birleştirmeye hazır olduklarını dile getirdi.

Davutoğlu, "Biz burada Alpaslan Gazi'nin yanında Malazgirt'e yürüyen Kürt ve Türk çocuklarının nefesini birleştiriyoruz. Biz burada Resulullah'ın müjdesine mazhar olmak için İstanbul surlarının önüne gelen aziz Anadolu çocuklarının son nefeslerinin kardeşliği çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Sadece şehitlerimiz değil, şu anda ben burada Silvan'da 30 Ağustos günü annesinin 'Ekmek al, alışveriş yap' diye sokağa gönderdiği Fırat'ın, yolda o hainlerce Silvan Barajı'na gidecek araçlar için döşenen patlayıcılarla vücudu paramparça edilen Fırat'ın, 12 yaşındaki o kardeşimizin nefesini hissediyorum. Ben burada Diyarbakır'da yetişip, sonra Diyarbakırlıya hizmet için dönen aziz doktor, aracı taranarak öldürülen Abdullah Biroğul'un nefesini hissediyorum. Ben burada evine rızık götürmek için Diyarbakır Yenişehir'de çalıştığı çorbacıda şehit edilen Diyarbakırlı Şehmuz'un nefesini görüyorum. Ben burada Erzincan-Kemah yolu arasında aracı taranarak öldürülen 64 yaşındaki Makbule teyzemin nefesini görüyorum. İşte artık o Diyarbakırlı, o Hakkariliyi savunmak için giden şehitlerimizin nefesiyle bu hain terör örgütünün baskısı ve zulmüyle şehit edilen o masum Kürt kardeşlerimizin nefesi birleşmiştir. Ebediyen birleşmiştir. Onlar ayrılamaz. Ben burada huzurlarında bulunduğumuz şehit annelerimizin, babalarımızın, çocukları kaçırılan Diyarbakır annelerinin birleşen nefesini görüyorum."

"Onların hak ettiği cezayı vermek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz"

Başbakan Davutoğlu, "Bu milleti bölmek isteyen, bu milleti parçalayarak eti kemikten ayırmak isteyen herkes kahrolsun, kahrolacak inşallah. Çanakkale'ye, Yemen'e yürüyen yiğitlerin torunlarını bölmek isteyenler kahrolacak ve söz veriyoruz size onların hak ettiği cezayı vermek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Buradan Diyarbakır'a, Hakkari'ye bir kardeşlik selamı göndermeye hazır mısınız? 'Türkü Kürtten, Sünniyi Aleviden kimse ayıramaz' demeye hazır mısınız? Selam olsun Peygamberler diyarı Diyarbakır'a, selam olsun yaylarıyla güzel Hakkari'ye ve dahi selam olsun bütün 789 bin kilometrekaredeki vatan toprağına" diye konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Diyarbakır Çanakkale Yemen Politika Güncel Haberler

title