Haberler

    Milliler İrlanda'da İlk Defa Kazandı: 2-1

    Hazırlık karşılaşmasında Dublin'de ilk defa İrlanda'yı deviren Milli takımımız gelecek için ümit verdi.

    Şampiyonlar Ligi finalini dev bir derbiye çeviren iki Madrid ekibinin Avrupa #39;nın devi olma mücadelesi sona erdi. Bu zorlu finalde gülen taraf x oldu.

    İLK YARIDA KONTROLLÜ FUTBOL

    1 - 2

    6

    İsabetli şut

    4

    4

    İsabetsiz şut

    4

    0

    Korner

    4

    9

    Faul

    14

    0

    Sarı kart

    1

    0

    Kırmızı kart

    0

    %52

    Topla oynama

    %48

    Karşılaşmanın ilk dakikalarına İrlanda Cumhuriyeti oldukça hızlı başladı ancak Milli takımımız kontra ataklarla bulduğu pozisyonları iyi değerlendirdi.

    2. dakikada Ahmet İlhan Özek ceza sahasında buluştuğu topta gole çok yaklaştı ancak top kalenin sağından dışarı çıktı.

    5. dakikada İrlandalı oyuncu Shame Long ceza sahamıza hızla girdi ancak defansın müdahalesiyle kendini yerde buldu. Hakem oyuncuyla aynı görüşte değil.

    7. dakikada Stephen Ward çok iyi bir şans yakaladı ancak ceza sahası yayına yakın bir noktadan yaptığı yerden ve düzgün vuruş kalenin sağından auta çıkıyor.

    15. dakikada Aiden McGeady #39;nin kullandığı serbest atışta ceza sahasında topla buluşan Shane Long karambolde şutunu gönderemiyor. Sonrasında O #39;Shea #39;nin vuruşunu Caner Erkin çizgiden çıkartıyor.

    17. dakikada Ahmet İlhan şansızlığını kırdı ve yakaladığımız kontra atakta ceza sahasına gelen ortaya güzel bir kafa vuruşu ile topu ağlara yolladı! 1-0

    26. dakikada Aiden McGeady Caner Erkin #39;i çalımlayarak güzel bir orta gönderiyor, James McClean #39;in vurduğu uçan kafa sağ direğe yakın bir şekilde auta çıktı.

    36. dakikada Ceza sahamıza yapılan ortaya vuruşunu yapan Long buyük bir tehlike yarattı ancak Onur şık bir kurtarışla golü engelledi.

    38 #39; de ise Mevlüt jeneriklik bir gol atıyor! Ceza sahasında aldığı pası mükemmel kontrol eden Mevlüt harika bir şutla topu ağlara gönderdi ancak bu pozisyon ofsayt nedeniyle kesildi.

    Karşılaşmanın ilk yarısında geri kalan dakikalarda baskıyı kuran Atletico oldu. Ancak skor değişmedi. Atletico devreye 0-1 önde girdi.

    İRLANDA İSTEDİ AMA OLMADI...

    17 #39;

    Ahmet İlhan #39;ın çalışkan futbolunu attığı golle süslemesi maçın üstünlüğünü İrlanda #39;nın üstünden alarak dengeli bir oyuna dönüştürdü.

    İkinci yarının başı durgun bir futbola sahne olsa da zaman zaman tempo yükseldi ve futbolseverler bu yarıda iki gol daha izledi.

    63. dakikada Mevlüt Erdinç #39;in yaptığı sert vuruşta Delaney penaltı noktası üzerinde müdahale ederek uzaklaştırdı.

    75. dakikada Oğuzhan #39;ın nefis pasında ceza sahasında topla buluşan Tarık, düzgün bir vuruşla kaleciyi avladı ve farkı ikiye çıkarttı! 2-0

    78. dakikada Jonathan Walters ceza sahası içerisinde defansın hatasıyla topla buluştu ve net bir vuruş yaparak topu ağlarımıza yolladı.

    85 #39;de İrlanda ceza sahamıza tehlikeli bir şekilde geldi! McClean güzel ortaya aynı güzellikte bir kafa vuruşu yaptı ancak kaleci bu pozisyonda dikkatli.

    90+2 #39;de Oğuzhan Özyakup ceza sahasında iyi bir fırsat yakaladı ancak vuruş açısını bulamayınca ceza yayındaki Olcan #39;a pasını aktardı. Olcan #39;ın şutunu kaleci zorlanmadan kurtardı.

    Dostluk maçının son düdüğüyle birlikte millilerimiz Dublin #39;de ilk kez galip gelme başarısını gösterdi.

    MAÇIN HEYECANINI YENİDEN YAŞAMAK İÇİN TIKLAYIN!

    MARTIN O #39;NEILL

    Performans: 5/10

    Adı Celtic ile anılan deneyimli çalıştırıcı yenilen golden sonra takımını maça ortak etmekte zorlandı. İlk yarıda başarılı grafiğini ikinci yarıda sergileyemedi.

    FATİH TERİM

    Performans: 6/ 10

    Yeni oyuncuların keşfinde önemli adımlar atan Fatih Terim, ikinci yarıda tutuk bir futbol izletti. İlk yarıda oynattığı kontra atak futbolu başarılı oldu.

    Soma unutulmadı Maç öncesinde Türkçe ve yabancı dilde yapılan anonsun ardından saygı duruşunda bulunuldu.

    Ahmet İlhan ışıldadı! Milli takımımızın ilk golünü atan ve hem ofansif hem defansif anlamda çalışkan futboluyla dikkat çeken Ahmet İlhan #39;ın futbolu büyük beğeni topladı.

    Mevlüt yerini garantiledi Sergilediği pozitif futbol ile golü bulamasa da Fatih Terim #39;in gözdesi olduğunu gösterdi.

    Dublin #39;de bir ilk! 47 yıl aradan sonra İrlanda #39;ya karşı ilk galibiyetini alan milli takımımız deplasmanda İrlanda #39;yı ilk defa yenme başarısını gösterdi.

    İrlanda korner kullanmadan... Maçın ilk yarısında büyük üstünlük kuran ve ikinci yarıda dengeli bir futbol sergileyen İrlanda maç boyunca köşe vuruşu kullanma fırsatı yakalayamadı..

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Fatih Terim Caner Erkin Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title