Haberler

Milli Takım Çiftliği

Tanju Çolak, "A2'de Görev Yaptığım 5 Ay Boyunca Futbolcu İzlemek İstedim, İzin Vermediler. 'Git Gel Ofisinde Otur' Dediler. Milli Takım'ın Her Kademesi Torpillilerle Dolu" Dedi.

Tanju Çolak, "A2’de görev yaptığım 5 ay boyunca futbolcu izlemek istedim, izin vermediler. ’Git gel ofisinde otur’ dediler. Milli Takım’ın her kademesi torpillilerle dolu" dedi.

TANJU Çolak, A2 Milli Takım Teknik Direktörlüğü’nden ayrılışı konusunda çarpıcı açıklamalar yaparken, Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ile Araştırma Planlama Eğitim ve Geliştirme (AR-PEG) Koordinatörü Gündüz Tekin Onay’ı sert sözlerle eleştirdi. Milli Takım’ı Terim ve Onay’ın çiftliği olarak niteleyen Çolak, A2 takımının başına geldiği andan itibaren dışlandığını söyledi.

Göreve geldiğinde kendisini bir tek Terim’in aramadığına değinen Çolak şöyle dedi:

"Yine darılmadım, küsmedim, görev bekledim. Ünal Karaman’ın A2 Milli Takımı’ndan ayrılmasından sonra sayın Cemal Aydın’ın desteği ile göreve geldim. Aydın adam gibi adamdır. Antrenörlük teklif ettiler, ancak kabul etmedim ve teknik direktör olarak göreve başladım. Karaman ayrılırken maaşı 20 bin, Müfit’in 28 bin YTL’ydi. Gündüz hoca bir liste gösterdi, en altında maaşım yazılıydı; 7 bin YTL. İtiraz etmedim. Parayla işim olmaz ve hizmet için Türk futboluna bir şeyler verebilmek için görevi kabul ettim.

Terim seni kıskanır

Fatih Terim hocamın yanına gittim, ’Seni sırtımda taşırım. Sen benim idolümsün. A2 Milli Takım’da antrenörlük yapmam, A Milli Takım’da ne görev verirsen kabul ederim. Ayakkabı, forma, top taşırım, ama senin yanında taşırım. Senden öğreneceğim çok şey var’ dedim. ’A2 Milli Takım’ın teknik direktörüsün’ dedi. Federasyonda çiftlik sahibi Gündüz hoca ile aynı gün yürüyerek maaşını almak için bankaya gittik. Yolda yürürken herkes bana büyük sevgi gösterdi. Gündüz hoca ’Tanju ne bu sevgi böyle. Seni hala unutmamışlar. Sakın Fatih Terim ile yan yana bir yerde yürüme, seni çok kıskanır’ dedi.

Beni alanda bıraktılar

A2’de görev yaptığım 5 ay boyunca futbolcu izlemek istedim, izin vermediler. ’Git gel ofisinde otur’ dediler. Terim’den futbolcu izlemek için izin istedim, ’bakarız’ dedi. Haluk Ulusoy da arkamda durmadı. Yerimde oturup maaş mı alacaktım. Bilgimi yeni Rıdvanlar ve Tanjular yetiştirmek için kullanmak istedim, izin vermediler. Milli Takım’ın her kademesi torpillilerle dolu. Fatih hocamın kaç para aldığını bilmiyorum, ama yardımcıları en az 30 bin YTL alıyorlar. Beni kendi ekiplerinde görmediler. Antalya’da teknik direktörler semineri vardı. Beraber aynı uçakla gittik. Havalimanına indiğimizde federasyonun minübüsü yanaştı. Fatih hocam o bildiğimiz yardımcıları ile arabaya bindi. Beni arabaya bile davet etmediler ve havalimanında bıraktılar. Hani aynı ekiptendik...

Terim ile Gündüz hocanın araları açıktı. Terim göreve geldiğinde projelerini açıklamıştı. Gündüz hoca basın toplantısı yaparak Fatih hocanın kendi planlarını çaldığını açıklamıştı. Şimdi aralarından su sızmıyor. Orada yalnızca kendi adamları kalabilir. Görev yapmak isteyen, futbola bir şeyler katmak isteyenler barınamaz.

Yerim hala dolmadı

Neyim eksik de teknik direktörlük yapamıyorum veya yaptırmıyorlar. Tarih kitaplarına geçmişim. Üzüldüğüm bilgi ve becerilerimi Türk futboluna aktaramamak. Ukalalık olursa olsun, yerim hala dolmadı. Şimdi futbol oynasaydım her sezon en az 25 gol garantim vardı. Değerim sezon başı için 5 milyon Euro olurdu. Kezman’a dünya kadar para veriyorlar. 15 gol atsın 16’da gidip alnından öpeyim.

Masa başında oturup para almamak için istifamı verdim. Kimse ne yapıyorsun demedi. Demek ki spor olarak sumo güreşi yapmışım. 240 golü başkaları atmış. Tarihi kimse silemez. Kendi kurdukları çiftliklerinde aman rahatları bozulmasın. Türkiye’de doğru konuşanın, dik duranın, iki yüzlü olmayanın, adam gibi adamların yeri yok galiba. Yinede halkımın bana gösterdiği sevgi ve saygı bana gurur veriyor."

ARDA YEDEK KALIR

YENİ kurduğu PROGOL Menajerlik ofisinde arkadaşımız Bayram Aydın’a çarpıcı açıklamalar yapan Tanju Çolak, "En oturmuş ekip Fenerbahçe. Ama 1-2 transfere daha ihtiyaçları var.

Carlos uçurtma gibi gider. F.Bahçe’de onun hızına yetişecek forvet yok. G.Saray’da Arda yedek kalır. Hiç kendini geliştirmiyor. Takım için bir katkısı yok. Lincoln’ün futboluna kimse bir şey söyleyemez ama bir aydır göremedik. Bence sakat olarak G.Saray’a geldi" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title