Haberler

Milli Şehit Kaymakam Kemal Bey Yozgat'ta Anıldı

Ermeniler'in Baskısıyla İdam Edilen Boğazlıyan Kaymakamı Mehmet Kemal Bey, Ölümünün 89. Yıl Dönümünde Görev Yaptığı Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesinde Düzenlenen Törenle Anıldı.

Ermeniler'in baskısıyla idam edilen Boğazlıyan Kaymakamı Mehmet Kemal Bey, ölümünün 89. yıl dönümünde görev yaptığı Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde düzenlenen törenle anıldı.

Boğazlıyan Kaymakamlığı önünde düzenlenen anma törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Boğazlıyan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Kaymakam Kemal Bey'in yeğeni Nejdet Erkmeniş, çevre ilçe kaymakamları daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakamlık önünde bulunan Kaymakam Mehmet Kemal Bey anıtına çelenk sunulmasının ardından, Kaymakam Mehmet Kemal Bey'in özgeçmişi okundu. Daha sonra bir konuşma yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, Kaymakam Kemal Bey'in Boğazlıyan'da vatanı, milleti, bayrağı ve milli birliği sağlamak için hassasiyetle görev yaptığını, tarihlerin yazdığını belirterek, "Kaymakam Mehmet Kemal Bey, niçin şehit oldu, bunu çok iyi anlamamız ve özellikle yeni nesle bunu anlatmamız gerekiyor. Bir devletin, bağımsız olması, bayrağının dalgalanması, milletinin bütün ve güçlü olması tabi ki en güzel şeydir. Şunu iyi bilmeliyiz ki, bizi yok etmek isteyenler, silahıyla mücadele eder başaramazlar, ekonomi ile mücadele eder onu da başaramazlar, beyinlere girerler. Beyinleri yok ederek kargaşa çıkartarak, bir ülkeyi bağımsızlıktan çıkartarak sömürge haline getirir. Biz geçmişte hiçbir devletin sömürgesi olmadık, bugün de olmayız, yarın da olmayız" dedi.

Kaymakam Kemal Bey, haksızlığa uğramış bir vatan evladı olduğunu ifade eden Vali Çiçek, "Türkiye Büyük Millet Meclisi bu vatan evladını Milli Şehit ilan ederek milletimizin gönlünde yerini yüceltmiştir. Kaymakam Kemal Bey'i, ölümünün 89. yıl dönümünde rahmetle anıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Amir Çiçek, Kaymakam Kemal Bey'in hayatını anlatan bir kitabı, Kaymakam Kemal Bey'in yeğeni Nejdet Erkmeniş'e verirken, bu kitabın başlatılan okuma kampanyasında öğrencilere de okutulmasını istedi.

(ÖE-SE-Y) 10.04.2008 17:41 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title