Haberler

Milli Savunma Bakanlığında Gaziler Günü töreni

Gazilerin kahramanlık ve fedakarlıkları, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ( Tsk ) komuta kademesinin de katıldığı törenle anıldı.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Milli Savunma Bakanlığında tören düzenlendi. Bakan Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcıları ve TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'in de katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Gazilerin törene davet edilmesini içeren kısa filmin izlenmesinin ardından konuşan Zeytin Dalı Harekatı'nda teröristlerle çıkan çatışmada gazi olan Yüzbaşı Özgür Ocak, gururla taşıdıkları gazilik unvanının kendilerine en büyük miras olduğunu belirtti.

Şehitlerin nurlanmış, gazilerin onurlanmış asker olarak adlandırıldığını hatırlatan Ocak, "Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan bugüne kadar iç ve dış tehditlere maruz kalmıştır. Bu tehditlerin bugün de maalesef artarak devam ettiğini görüyoruz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milletimizin birliğinin ve bekasının bozulmasına atalarımız müsaade etmediler, bizler müsaade etmiyoruz, bizden sonraki nesiller de müsaade etmeyecekler. Kan dökülerek vatan yapılan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak sonsuza dek korunacaktır." ifadelerini kullandı.

Tören, TRT sanatçılarının "93 Harbi'nden 9 Eylül'e Saklı Türküler" konseri ile devam etti. Konserde 93 Harbi'nden 9 Eylül İzmir'in kurtuluşuna kadar savaşlarda kazanılan zaferler, şehitler için yakılmış ağıtlar ve vatan özlemini dile getiren, bugüne kadar hiç seslendirilmeyen ya da notaya alınmasına rağmen kaydı bulunmayan 15 türküye yer verildi.

Konserin ardından Bakan Akar ve Komutanlar, "Merhamet ve Güven Kaynağı Mehmetçik" temalı kara kalem resim sergisini açtı, eserleri inceledi.

Öte yandan Bakan Akar ve TSK'nın komuta kademesi, tören öncesinde davetli 89 gazi ve yakınları ile yemekte bir araya geldi. Gazilerle tek tek sohbet eden, onların taleplerini dinleyen Akar ve komutanlar, gazilerin çocuklarıyla da yakından ilgilendi.

Kaynak: AA / Güncel

19 Eylül Gaziler Günü TSK Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
title