Haberler

Milli Savunma Bakanı: "Zarar Eden Sivas Askeri Dikimevi Kapatılacak"

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, TSK'nın İhtiyacının Giyim İhtiyacının Bir Bölümünü Üreten Sivas Dikimevi'nin Yılda 7-8 Milyon YTL Zarar Ettiğini Belirterek, "Bizim Bakan Olarak Önümüze Gelen Dosyalara 'Evet' Demek Zorunda Kaldığımız Haller Oluyor" Dedi

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de TSK'nın giyim ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Sivas Dikimevi'nin kapatılacağını açıkladı.

Gönül, Meclis Genel Kurulu'nda CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir'in gündemdışı konuşmasına yanıt verirken, Sivas Dikimevi'nin yılda 7-8 milyon YTL zarar ettiğini belirterek, "Bazı kararlardan geri dönmek mümkün olmuyor. Milletvekilleri olarak her kararı vicdanımızda onaylayarak almıyoruz. Bizim bakan olarak önümüze gelen dosyalara 'evet' demek zorunda kaldığımız haller oluyor" dedi.

Gönül, CHP'nin yanı sıra AKP milletvekillerinin de Dikimevi'nin kapatılmamasını istediklerini belirtti. Gönül, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin giyim ihtiyacının yüzde 35'inin dikimevlerinde üretildiğini, geri kalanlarının da özel sektörden sağlandığını bildirdi.

Gönül, "Toplu alımları da dahil ettiğimizde dikimevlerinin oranı yüzde 18'e düşüyor. Eski teknolojiye dayalı üretim yapan Sivas Dikimevi de yılda 7-8 milyon YTL zarar ediyor" dedi.

Gönül, Sivas 4 numaralı Dikimevinin 2008 yılı Mayıs ayında kapatılacağını, çalışanların da mağdur edilmeden başka birimlerde çalışmalarına izin verileceğini söyledi.

-BBP'Lİ YAZICIOĞLU'NDAN TEPKİ -

BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Bakan'a seslenerek, "Bu kararın gözden geçirilmesi için çağrısında bulunuyorum. İstanbul'daki dikimevi Sivas'a taşınmalı. Bu karardan büyük üzüntü duydum" dedi.

Yazıcıoğlu, Sivas'ın sürekli göç veren, buna karşılık İstanbul'un göç alan bir şehir olduğunu belirterek, "Sivas bütün ordu komutanlıklarına eşit mesafededir. Seferberlik anında stratejik olarak İç Anadolu'da tesislerin olması daha doğrudur" dedi. (ANKA)

(AYL/KEN/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title