Haberler

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivas'ta

Yılmaz: "Aziz milletim, Sayın Başbakanımızı, AK Parti'nin Genel Başkanını, inşallah, 10 Ağustos'ta birinci turda, ikinci tura da gerek kalmadan Çankaya'ya çıkaracaktır"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Aziz milletim, Sayın Başbakanımızı, AK Parti'nin Genel Başkanını, inşallah, 10 Ağustos'ta birinci turda, ikinci tura da gerek kalmadan Çankaya'ya çıkaracaktır" dedi.

Yılmaz, partisinin Sivas İl Başkanlığınca Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, ramazanın dayanışma, sabır ve rahmet ayı olduğunu belirtti.

Ramazanda her dönemden, her zamandan daha fazla dayanışmanın artırılması gerektiğini dile getiren Yılmaz, "Bu ramazanda bir başka önemli vazifemiz daha var. AK Parti'nin kurucusu Sayın Başbakanımız ve Genel Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı adayımız. Bu milleti, vatanı seven herkes, Sayın Başbakanımızı, 10 Ağustos'ta birinci turda en yüksek oyla Çankaya'ya gönderecektir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığının milleti ve devleti temsil, devlet organları arasındaki ahengi sağlama makamı olduğunu belirten Yılmaz, Başbakan Erdoğan'ın da cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda milletten aldığı güçle bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğini kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin şimdiye kadar 11 cumhurbaşkanı olduğunu anımsatan Yılmaz, "Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün önüne 367 engeli çıkarıldı ama sizlerin desteğiyle, oylarıyla 367 aşıldı, anayasalar değiştirildi ve Abdullah Gül, cumhurbaşkanı oldu. AK Parti'nin yapmış olduğu en büyük hizmetlerden biri de milletin emanetini millete geri vermesidir. 'Bu cumhurbaşkanı senin, başkanın senin, reisi cumhurun senin' dedik. Biz, Ankara'da seçemiyoruz. Ne zaman seçsek ayak oyunları oynanıyor. Kim olsa bunun üstüne çıkamıyor. Geçmişte bunun örnekleri var. Kimini istifa ettirdiler, kimini silahla tehdit ettiler" şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

"Ankara'dakileri bir şekilde yöneterek, milli iradeyi çarpıtabilmek, her zaman mümkündür ama bunlar milleti yönlendiremezler. Millete istedikleri ismi dikte ettiremezler. AK Parti'nin yapmış olduğu en büyük hizmetlerden biri, milletin cumhurunu, cumhur reisini, millete seçtirme kararı almasıdır. Aziz milletim, 1950'den bu yana önüne konulan her iki tercihten en iyisini seçmiştir. Şimdi de 2 veya 3 aday... Bunların içinden kendisi gibi olanı, kendisi gibi ağlayanı, güleni, milletin derdini dert edineni, Sayın Başbakanımızı, AK Parti'nin Genel Başkanını, inşallah, 10 Ağustos'ta birinci turda, ikinci tura da gerek kalmadan Çankaya'ya çıkaracaktır. Ben inanıyorum ki buraya gelen bütün kardeşlerim, Recep Tayyip Erdoğan'da bir kardeşini görecektir. İnanıyorum ki buradaki her kardeşim, büyük ağabeylerimiz, Recep Tayyip Erdoğan'da kendi evlatlarını görecektir. 'Çankaya artık bizim' diyeceğiz, 'Çankaya artık milletimizin' diyeceğiz ama bunlar halkın ve Hakk'ın desteğiyle olacak. Dolayısıyla bu dönem, inanın belediye başkanlığından da milletvekilliğinden de daha önemlidir."

Cumhurbaşkanının sistemin kilit taşı olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Vesayet düzeninin kilit taşı olan cumhurbaşkanını millete emanet ederseniz o zaman milletin çizmiş olduğu rotanın dışına hiç kimseyi çıkaramazsınız. AK Parti'yi bu millet kurmuştu, rotasını bu millet çizmişti. İnşallah, cumhurbaşkanı ile devletin kilit taşına aziz milletimiz sahip olacaktır" dedi. - Sivas

Kaynak: AA / Politika

Ak Parti Çankaya Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title