Haberler

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: Eğitimde 80 Yılda Yapılandan Fazlasını 10 Yılda Yaptık (2)

Öğle saatlerinde karayolu ile memleketi Sivas'a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hafik İlçesi'nde katıldığı yüksek öğrenim öğrenci yurdunun temel atma töreni sonrasında Şarkışla İlçesi'ne geçti.

Suriye HALKINA 2 MİLYAR DOLAR HARCANDI

Öğle saatlerinde karayolu ile memleketi Sivas'a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hafik İlçesi'nde katıldığı yüksek öğrenim öğrenci yurdunun temel atma töreni sonrasında Şarkışla İlçesi'ne geçti. Bakan Yılmaz'a Sivas Vali Vekili Ömer Kalaylı, vali yardımcıları, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık ve Ak Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru eşlik etti. Bakan Yılmaz ve beraberindekileri Şarkışla girişinde ilçe yöneticileri karşıladı. Bakan Yılmaz ve beraberindekiler buradan 12 derslikli Aşık Sefil Selimi Ortaokulu'nun temel atma törenine geçti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından protokol konuşmalarına geçildi. Milli Savunma Bakanı Yılmaz, konuşmasında "Bir ve beraber olursak Türkiye'nin çözülemeyecek problemi yok." dedi.

"SURİYE HALKI İÇİN HARCAĞIMIZ PARA 2 MİLYAR DOLARI GEÇTİ"

Açılış töreninde konuşan Bakan Yılmaz, Türkiye'nin hizmetlerini sadece Türkiye'nin değil dünyadaki bütün mazlum milletlerin beklediğini belirterek şöyle dedi:

"Suriye'den gelen 200 bin kişi kamplarda, 300 bine yakın da kamp dışında Suriyeli kardeşimiz var. Onlara hizmet ediyoruz. Harcadığımız para 2 milyar doları geçti. 2 milyar dolarını üzerindeki bir kaynağı insana hizmet için harcıyoruz. Komşularımıza hizmet ediyoruz. Sadece Suriyeliler mi bekliyor hizmeti. Gazze, Filistin, Mısır, Somali, Sudan'daki yoksul nerede garip mağdur varsa. Onların, bütün mazlum milletlerin temsilcisi bilinki yüz yıl öncede öyleydi 500 yıl önce de öyleydi şimdi de böyle. Allah nasip ederse yurt içinde hiç kimse aç-açıkta kalmayacak herkesin evi işi barkı olacak."

"40 BİN MEHMETÇİK AİLESİNE YARDIM ETTİK"

Bedelli askerlik konusuna da değinen Bakan Yılmaz, 70 bin kişinin başvuru yaptığını belirterek şunları söyledi:

"Başvuranların hepsi 30 yaşından gün almış olanlardı. Dolayısıyla evlenmiş evi barkı var. Belli iş düzenini kurmuş. Gidecekler ya 6 ay ya da 15 ay hizmet yapacaktı. Ancak bunların bu yaştan sonra belli bir bedel ödeyerekten askere gitmiş sayılmış olması Osmanlı'da da vardı. Bu uygulamayı bizim dönemizde de koyduk. 70 bin kişi baş vurdu ve 2 milyar TL'nin üzerinde de bir kaynak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığın emrine verildi. Biz burada bir şey dedik, dedik ki evladı askerde olan yoksul ailelere, bu topladığımız bedelli askerlikten gelen kaynaktan pay vereceğiz. Türkiye'de yaklaşık şu ana kadar 40 binin üzerinde Mehmetçik ailesine yardım etmeye başladık."

Daha sonra toplu açılış töreni ile ilçeye yapılan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Şemşi Efendi Konağı ve Hanımlar Evi'nin açılışı yapıldı. Bakan Yılmaz toplu açılış töreni sonrasında açılışını yaptığı lise ve konağı gezdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Cevdet Yılmaz Şarkışla Hafik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title