Haberler

Milli Savunma Bakanı Yılmaz Bitlis'te

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz çeşitli program ve açılışlar için Bitlis'e geldi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz çeşitli program ve açılışlar için Bitlis'e geldi.

Karayolu ile Muş'tan Bitlis'e gelen Bakan Yılmaz, Valilik önünde Bitlis Valisi Veysel Yurdakul tarafından karşılandı. Valilik ziyaretçi defterini imzalayan Bakan Yılmaz, daha sonra Vali Yurdakul'un makamında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Güncel konuları değerlendiren Bakan Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretinin önemine dikkat çekti.

Diyarbakır'da birlik ve beraberlik olduğunu belirten Bakan Yılmaz, "Birlikten ne zarar çıkar. Şivan Perver'in 30 yıl önce söyleyemediği şarkısını kendi ana dili ile söylemesinden ne çıkar. Dolayısıyla dün Diyarbakır'da birlik ve beraberlik oldu" dedi.

'AF İÇİN HALA ORTAM OLUŞMADI'

Bakan Yılmaz, Başkan Erdoğan'ın dağdakilerin inmesi ve cezaevlerinin boşalmasıyla ilgili söylemleri sonrası affın gündemde olup olmadığını soran gazetecilere, "Çözüm süreci henüz devam ediyor. Bu süreçle bölgeye bir huzur ve barış gelsin. Bunlar oluşsun. Biliyorsunuz güzel bir söz var. 'Kasaptaki ete soğan doğranmaz.' Dolayısıyla henüz böyle bir ortam oluşmadı. Ancak bu millet huzur ortamı olduğunda bunu da düşünür ve yerine getirir diye düşünüyorum" cevabını verdi.

ASKERİ BİRLİKLERİN TAŞINMASI

Bazı askeri birliklerin küçük illere taşınması konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Yılmaz, bununla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın master planı hazırladığını söyledi. Bakan Yılmaz, "Hiçbir askeri birlik şehrin içine kurulmadı. Şehirler büyüyünce askeri birlikler şehirlerin içinde kaldı. Dolayısıyla askeri birliklerin atış yapabilmeleri ve eğitim alanları kısıtlandı. Genelkurmay Başkanlığımız şehir içinde kalan askeri birliklerin şehir dışına çıkarılması ile ilgili bir çalışma başlatıp master planı hazırlıyor" diye konuştu.

Açıklamaların ardından Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bakan Yılmaz'a ziyaretin anısına ahlat bastonu hediye etti. Bakan Yılmaz da Vali Yurdakul'a Milli Savunma Bakanlığı'nın logosunun yer aldığı bir tabak hediye etti. Bakan Yılmaz, daha sonra AK Parti İl Binasında yapılan Danışma Kurulu ve Siyaset Akademisi toplantılarına katıldı. - Bitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Yurdakul Cevdet Yılmaz Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title