Haberler

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Sivas'ta

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "AK Parti'nin çok hizmeti var ama en önemli icraatlarından birisi emaneti halkın kendisine teslim etmektir" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'taki temaslarını sürdürüyor. Sivas'ın Şarkışla ilçesinde Öğretmen Evinde düzenlenen iftar yemeğine katılan Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemine dikkat çekti.

Millet iradesinin daha önceki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde türlü engellerle karşılaştığını söyleyen Yılmaz, "Abdullah Gül, cumhurbaşkanı seçildi. Devir-teslim töreni istemedi Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer. 'Biz istemiyoruz' dedi. Bir cumhurbaşkanı düşünün ki kendisinden sonra gelen bir cumhurbaşkanına devir-teslim töreni yapmayı ar görüyor, ar hissediyor. Milletin teveccühünü yapmış birisine. Tabii kendisi çekti gitti, Abdullah Gül Çankaya'ya çıktı. Milletin teveccühünü kazanmış birisine. Kendisi çekti gitti. Abdullah Gül, Çankaya'ya çıktı. Yeminden sonra Bakanlar Kurulu üyeleriyle, arkadaşlarını davet etti. Ahmet Necdet Sezer'in psikolojik durumunu, halka, Abdullah Gül'e bakış açısını göstermek için söylüyorum" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı seçim görevini halka vermemeleri durumunda bugün de yine aynı ayak oyunlarının oynanacağını belirten Yılmaz, "Kapalı kapılar ardında kendilerine güç vehmedenler, adaylarını seçtirmek için bin bir gerekçe bulurlar ve bunu da diğerlerine kabul ettirirler ve nihayetinde kendi istediklerini cumhurbaşkanı seçtirirlerdi. Hamdolsun bugün bu yapılamamaktadır. 550 kişiyi yönlendirmek kolay, ama 76 milyonu yönlendirmek kolay değil. Milletin irfan terazisini çarpıtabilmesi mümkün değil. AK Parti'nin çok hizmeti var ama en önemli icraatlarından birisi emaneti halkın kendisine teslim etmektir. Artık Ankara'da cumhurbaşkanlığı seçimleri geldiğinde ayak oyunları oynanamaz. Milletin değerlerine yabancı olan biri Çankaya'ya aday olamaz" dedi.

CHP, MHP, BTP, DP, DSP'nin Milletin değerleriyle barışık olduğu düşünülen birisini aday göstermek zorunda kaldıklarını belirten Yılmaz, "Millet kimin gerçek lider, kimin gerçek aday, kimin de gerçek adayın önünü kesmek için ortaya çıkartılmış aday olduğunu çok iyi biliyor. İnşallah, 10 Ağustos'ta gidecek adeta kendi ailesinden birisi cumhurbaşkanı oluyormuş gibi çalışacak. İnanın herkes seçimde çok desteği hak eder ama en çok desteği hak eden Türkiye'yi bu noktalara getiren Recep Tayyip Erdoğan'dır. Söz konusu Recep Tayyip Erdoğan olduğunda halkın ne karar vereceğine hiç kimsenin kuşkusu yok" dedi.

Muhalefetin hamlelerinin seçimi almak değil, seçimi en en az zararla nasıl kurtulabileceklerini öğrenmek olduğunu söyleyen Yılmaz, bu nedenle CHP ve MHP'nin kendi adaylarını çıkaramadıklarını, çıkaracakları adayın gerçek anlamda bir liderle yarışta hiçbir şansının olmadığını dile getirdi.

Okuduğu şiir dolayısıyla önü kesilmeye çalışılan bir lideri milletin en üst temsil noktasına milletin çıkaracağını dile getiren Yılmaz, "Muhtar bile olmaz" gazetede 8 sütuna manşet attılar. 8 seçimden birçok darbe girişiminden ve uluslararası komplolardan esenliğe halkın desteği ve duasıyla çıktı" ifadesini kullandı.

Yılmaz, "10 Ağustos'ta verilecek karar, kullanılacak tercih 20 yıldır halkın gözü önünde cereyan eden ve halkın kendisine ait hissettiği bir hikayeyi taçlandıran bir karar olacaktır. Sizden bu seçimde 76 milyonun bir parçası olarak kendi ailenizden biri Çankaya'ya çıkacak şekilde yılmadan yorulmadan çalışmanızı rica ediyorum. Hiçbir dönemde olmadığı kadar yüksek bir oyla millet kendi liderini Çankaya'ya çıkaracaktır" dedi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ak Parti Ak Parti Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title