Haberler

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "80 yılda bu ülkeyi yönetip de 230 milyar dolar milli gelir yaratanlar mı bu ülkeyi soydu, yoksa 10 yılda 570 milyar dolar milli geliri bu milletin önüne koyanlar mı yolsuzluk yaptı" dedi.

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Ardahan'a gelen Bakan Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Bakan Yılmaz yaptığı konuşmada, "Her CHP'li den de oy talep etmemiz lazım. Bizim işimiz kutuplaşma değil, bizim kimseyle husumetimiz yok, kimseyle düşmanlığımız yok ama yedi düvel bize saldırıyor. İçerideki işbirlikçileri de bize saldırıyor. Ama diyoruz ki bizim nefsimizden başka düşmanımız yok. Eğer biz nefsimizdeki düşmanı yenersek sıratı geçeriz ve cenneti kazanırız. Biz hakkın rızasını ve halkın rızasını alırsak işte sıratı geçeriz. Halkın rızasını almak nerden olur? Bu halka hizmetten geçer. Onun için diyoruz ki 30 Martta bir seçim var" dedi.

"Biz yaptıklarımızı tek tek anlatırsak diğerlerinin konuşacak bir şeyleri yok. Diğerlerinin bizim yaptıklarımızı anlatacak bir eserleri yok. Eserleri olmadığı için de ya kavga edecekler, ya milleti kutuplaştıracaklar, ya da iftira atacaklar" diyen Bakan Yılmaz, "Bizi kendi alanlarına çekecekler, kavga alanlarına çekecekler ama bizim kavgayla işimiz yok. Biz hizmet ehliyiz kavgaya vaktimiz yok. Biz muhabbet fedaileriyiz husumete vaktimiz yok diyeceğiz. Hem ekonomide hem demokraside Türkiye'yi bulunduğu noktadan çok daha ileri bir noktaya getirdik. Sadece şu anda demokrasiden geriye gidiyoruz diyen bir CHP zihniyeti var. Ağzıma almak istemediğim bu partiler demokrasiden geri gidiyoruz diyen partilere şunları söylemek istiyorum.

Sizin döneminizde demokrasinin iki çıtası vardı. Biri din, diğeri ise etnik kimlikti. Eğer siz kimliğe ve kişinin inancına karşı çıkıyorsanız, Demokrasinin D'sinden anlamış değilsiniz. Bir adımda ileri gidemezsiniz. CHP döneminin Türk Ceza Kanunu vardı. 1950'ye kadar. 526. Madde diyor ki Arapça ezan ve kamet okuyanlar 3 ay hapisle cezalandırılacaktır. CHP milletin dinine bu kadar uzaktır. Başka hiçbir şeye gerek yok. Menderes iktidara geldikten sonra Arapçayı serbest bırakmadı. Sadece Arapça okuyanlara ceza vermeyeceğim" dedi.

Kendi hükümetleri döneminde ekonomide büyük değişimlerin yaşandığını belirten Bakan Yılmaz, "Elinizi vicdanınıza koyun. Asıl yolsuzluğun 80 yılda bu ülkeyi yönetip de 230 milyar dolar milli gelir yaratanlar mı bu ülkeyi soydu, yoksa 10 yılda 570 milyar dolar milli geliri bu milletin önüne koyanlar mı yolsuzluk yaptı. Bizden önceki dönemlerde bunlar milletten aldığı bütün vergiyi her 100 liranın 86 lirasını faize verdi. Geriye kalan 14 liraya ne yatırım yaptı, ne memur alabildi, ne işçi alabildiler. Ne memurun ne de işçinin maaşına zam verebildiler. Böyle olduğu içinde Bolu tüneli yıllarca bitmedi. Karadeniz otoyolu bitmedi. Tünellere başlayamadılar. Açtıkları tünellerin içinde boğuldular. İşte biri bolu tüneli, diğeri Ayaş tüneli" diye konuştu.

Geceyi Ardahan'da geçirecek olan Bakan Yılmaz, yarın karayolu ile Kars'a geçecek. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cevdet Yılmaz Ak Parti Ardahan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title