Haberler

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpay Açıklaması

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Manisa'da kışladaki gıda zehirlenmesine ilişkin, "Olay ilk duyulur duyulmaz hem Bakanlığımız hem Sağlık Bakanlığı, ilgili birimler süratle harekete geçti, gerekli tedbirler alındı. İncelemeler de devam ediyor, bir bir takip ediliyor." dedi.

AK Parti Elazığ İl Başkanlığını ziyaret eden Alpay, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Türkiye'nin zor süreçlerden geçtiğini ifade eden Alpay, içeride bazı sıkıntılar olduğunu ama Türkiye'nin daha çok dış güçlerle olan mücadelesinde çok büyük zorluklarla karşı karşıya kaldığını belirtti.

Her zaman olduğu gibi bu süreçleri daha fazla dayanışma içerisinde olarak, sevgi ve muhabbeti artırmak suretiyle, farklılıkları zenginlik kabul etmek suretiyle bir içselleştirme yapmak şeklinde yollarına devam edeceklerini belirten Alpay, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın siyasi önderliğinde, sayın Başbakanımızın ve AK Parti kadrolarının önderliğinde ve bu millete yürekten inanan değerler etrafında birleşen vatandaşlarımız, 80 milyon tek yürek olarak devam edeceğiz. Zaman zaman sıkıntılar olabilir ama bizi daha fazla güçlü kılan, daha fazla var eden birlikteliğimizdir, dayanışmamızdır, sevgi ve muhabbetle birbirimize yaklaşmamızdır. Bunları becerdiğimiz zaman işimiz daha kolay olacak."

Bu ülkenin baş başa kaldığı önemli zorluklar olduğunu ve bunu ifade ettiğini kaydeden Alpay, dün yine acı haberle sarsıldıklarını dile getirdi.

Alpay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehitlerimiz var, şehitler bizi kavuruyor ama kabul edelim ki büyük millet olmanın da böyle bir gereği var, zorunluluğu var. Karşı karşıya kaldığımız problemleri aşmak için de şehitlerin manevi hatıraları ile yolumuza devam edeceğiz. Rabbim bugün hürmetine bütün şehitlerimize rahmet etsin. Daha fazla acı yaşamayalım arzu ediyoruz ama bizi bekleyen fazla sıkıntılar olduğunda da bunlar başımıza gelecek, bunları da görmek lazım, bilmek lazım."

Bir basın mensubunun, Manisa'da kışladaki gıda zehirlenmesine ilişkin son gelişmeleri sorması üzerine Alpay, kamuoyunun yakın takip ettiği gibi orada hem Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Kurulunun başlattığı inceleme olduğunu hem de Sağlık Bakanlığı ekiplerinin inceleme yaptığını söyledi.

Alpay, "Sağlık Bakanlığı ön incelemesine ilişkin bir tespiti açıkladı. Bir taraftan idari, bir taraftan adli soruşturma süreçleri devam ediyor. Soruşturma süreçleri devam ettiği için bu aşamada daha detaylı bir şey söyleme şansımız yok. Olay ilk duyulur duyulmaz hem Bakanlığımız hem Sağlık Bakanlığı, ilgili birimler süratle harekete geçti, gerekli tedbirler alındı. İncelemeler de devam ediyor, bir bir takip ediliyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Şuay Alpay Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli?
title