Haberler

Milli Saraylarda Bakım, Onarım ve Restorasyonlar

Ali Hakan Der - Meclis bünyesinde bulunan İstanbul'daki milli saraylarda son 1 yılda önemli bakım, onarım ve restorasyon gerçekleştirildi.

TBMM'nin 24. Dönem 3. Yasama Yılı Faaliyet Raporu'nda yer alan bilgiye göre, Dolmabahçe Sarayı Dokumahane binasında yangın algılama ve uyarı sistemi kuruldu. Elektrik tesisatı ve aydınlatma sistemi elden geçirilen binanın mekanik tesisatı yenilendi.

Hazine-i Hassa Dairesi hazine kapı alanındaki yıpranan bölümlere kurşun kaplama çalışması yapılan sarayın atık su, kara kanal ve havalandırma kanallarının bakım işleri tamamlandı.

Veliaht Dairesi'ndeki restorasyon çalışmaları çerçevesinde 600 metrekare alanda kalem işi restorasyonları tamamlandı, Sultan Abdülmecid bölümünde 500 metrekare çatı konstrüksiyonu yenilendi, Sultan Abdülaziz Bölümü'nde duvar, döşeme ve sıva sökülerek kurşun saçak, taş ve derz temizliği yapıldı, cepheye koruyucu malzeme uygulandı. Bu bölümdeki restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Dolmabahçe Sarayı'nın Kuşluk Bahçesi'ne tuvalet binası yapıldı. Has Bahçe Kuğulu Havuz çevresinde yağmur suyu drenaj çalışmalarının yüzde 30'u bitirildi.

Filiz-i Köşk Restoranı'nın akustik ve çatı yalıtımının gerçekleştirildiği çalışmalar kapsamında, Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'nin iç cephesindeki şutuk restorasyonları tamamlandı.

Beylerbeyi Sarayı'na kameralı güvenlik sistemi kuruldu, 2. Hareket Köşkü'nün çatısı restore edildi ve kaplandı, Küçüksu Kasrı Tarihi Bahçesi ile çayır alanı arasındaki Küçüksu Deresi üzerine ahşap köprü yapıldı.

Florya Atatürk Deniz Köşkü giriş iskelesinin yenilendiği çalışmalarla, köşk alanı içinde bulunan idari bina ve güney bina dış cephe boyası ile genel sekreterlik ve yaverlik binasının iç ve dış cepheleri boyandı.

Beykoz Kasrı'nın kısmen yıkılan duvarı yeniden yapıldı, rıhtım duvarları güçlendirilerek restore edildi.

Hereke Halı ve İpekli Dokuma Fabrikası'nın "müze fabrika"ya dönüştürülmesi proje tasarımının tamamlandığı çalışmalarda, Osmanlı arşivlerinde bulunan jakarlı kumaş kartonları taranarak, sayısal ortamda desen arşivi oluşturuldu.

Yıldız Şale Köşkü, Beylerbeyi Sarayı Sarı Köşk, Florya Atatürk Köşkü ve Aynalıkavak Kasrı'ndaki diğer restorasyon çalışmalarına devam ediliyor. -

Kaynak: AA / Politika

Dolmabahçe Sarayı İstanbul Hassa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title