Haberler

''Milli Şairimizi Kendimize Örnek Almalıyız''

Güncelleme:

İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programında, Mehmet Akif Ersoy'un kendi şiirlerinden bestelenen marşlar, ilahiler ve şarkılardan oluşan eserler seslendirildi

Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Destanı dolayısıyla "Asım'ın Nesli Çanakkle'de" isimli özel bir program düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy'un kendi şiirlerinden bestelenen marşlar, ilahiler ve şarkıların icra edildiği anlamlı programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Başkan Karaosmanoğlu" Onu tanımak ve anmak demek onun gibi güzel, inançlı, kararlı, ahlaklı ve azimli olmak demektir" dedi.

ONU TANIMAK VE ANMAK

"Asım'ın Nesli Çanakkle'de programında Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Raşit Fidan, Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Yılmaz, il ve ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anma programı Kuran-ı Kerim Tilavetinin okunmasıyla başladı.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Özel programda Mehmet Akif Ersoy'a ait şiirlerden bestelenen marş, ilahi ve şarkılar Ahmet Hakkı Turabi tarafından icra edildi. Eserler programa katılan seyirciler tarafından ilgiyle dinlenirken duygu dolu dakikalar yaşandı. Vatandaşlar Turabi'nin eserlerini alkış yağmuruna tuttu.

SERDAR TUNCER ŞİİRLER OKUDU

Programcı ve şair Serdar Tuncerin kendine has üslubu ile seslendirdiği Milli Şairimizin şiirleri, organizasyona farklı bir anlam kattı. Çanakkale Savaşından, Milli Mücadele yıllarından anekdotlar izleyenlere adeta o yıllara getirdi.

"İSTİKLAL MARŞI BİR MİLLETİN YENİDEN DİRİLİŞİDİR"

Programın sonunda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karosmanoğlu" İstiklâl Marşı, En karanlık günlerde, Yurdumuzun her bir köşesi bilfiil işgal edilmiş ve devlet otoritesi neredeyse tamamen bitmiş bir halde iken; Aziz milletimize ezelden beri hür yaşadığını, ebede kadar da hür yaşayacağını hatırlatmıştır. En karanlık gecelerde bile, şafağın sökmekte olduğunu, Hakk'ın vaat ettiği günlerin pek yakında doğacağını müjdelemiştir.

Bu nedenle İstiklâl Marşı, bir milletin yeniden dirilişidir. Çok güzel duygularla M. Akif'i andık. Onu tanımak ve anmak demek onun gibi güzel, inançlı, kararlı, ahlaklı ve azimli olmak demektir. Bu güzel insanı kendimize örnek alırsak Akif'in ruhu bizden razı olur." dedi. Programın sonunda Başkan Karaosmanoğlu tarafından Ahmet Hakkı Turabi ve Serdar Tuncer'e çiçek takdim edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title