Haberler

Milli Lokomotifle Milyonlarca Euro Ülkede Kalacak

Güncelleme:

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Veysi Kurt yerli hibrit lokomotif ile ilgili "Biz bunu dışarıdan alsak bize anahtar teslim maliyeti 2,5 milyon euro civarında. Biz ise bunu yaklaşık 1,5 milyon euroya mal etmeyi planlıyoruz. Fransa, Çin ve Japonya'dan sonra hibrit manevra lokomotifi üreten dördüncü ülke olduk" dedi.

TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürü Veysi Kurt, kamu ve özel sektör iştirakıyla üretilen yerli hibrit manevra lokomotifi sayesinde tasarruf sağlanacağını belirterek, "Biz bunu dışarıdan alsak bize anahtar teslim maliyeti 2,5 milyon euro civarında. Biz ise bunu yaklaşık 1,5 milyon euroya mal etmeyi planlıyoruz." dedi.

Kurt, TCDD Taşımacılık ile Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AŞ (TÜLOMSAŞ) ve ASELSAN teknik ekiplerinin yoğun çalışmalarıyla üretilen yeni hibrit manevra lokomotifine ilişkin soruları yanıtladı. TCDD'nin 2013 yılında 6461 Sayılı Kanunla serbestleştiğini ve bu serbestleşme yasasının 2016 yılında yürürlüğe girdiğini anımsatan Kurt, söz konusu kanun gereği TCDD'nin alt yapı işletmesi ve tren işletme olarak ikiye ayrıldığını dile getirdi. Altyapıdan TCDD'nin sorumlu olduğunu ve tren işletmeciliğinden sorumlu olarak da Taşımacılık A.Ş.'nin kurulduğunu belirten Kurt, Taşımacılık A.Ş.'nin Türk demir yolu ağı üzerinde işletmecilik yapan kamuya ait tek şirket olduğunu ve Türk demir yolu ağı üzerindeki bütün yüksek hızlı tren, yük ve yolcu trenlerini işlettiğini söyledi.

Milli Lokomotifle Milyonlarca Euro Ülkede Kalacak

"2000'LERDEN SONRA DEMİR YOLLARI DEVLET POLİTİKASI HALİNE GELDİ"

Söz konusu kanunla birlikte artık demir yolu ağı üzerinde özel sektörün de faaliyet göstermeye başladığını anlatan Veysi Kurt, "Hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımız 2000'lerden sonra demir yollarına farklı bir önem vermeye başladı. 2000'lerden sonra demir yolları artık bir devlet politikası haline geldi. Diğer sektörlerde olduğu gibi demir yolu sektöründe de yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesi çok önemsendi." ifadelerini kullandı.

Bu konuda siyasi iradenin verdiği büyük destekle ilk milli ve yerli hibrit manevra lokomotifinin üretilmeye başlandığını vurgulayan Kurt, şunları söyledi:

"Ve biz de buradan aldığımız güçle, kamu özel sektör iş birliğiyle bir proje geliştirdik. TCDD Taşımacılık, ASELSAN ve TÜLOMSAŞ iş birliğiyle hibrit manevra lokomotif çalışması başlattık. Bu öneri TCDD Taşımacılık olarak bizden çıktı ama bunun geliştirilmesi birlikte yapıldı. 2017 yılında 10 adet sipariş verdik. Akabinde bunun üzerine çalışmaya başlandı ve bu çalışmalar sonucunda Fransa, Çin ve Japonya'dan sonra hibrit manevra lokomotifi üreten dördüncü ülke olduk."

"YERLİLİK ORANI YÜZDE 60 CİVARINDA"

Veysi Kurt, manevra lokomotifinin yük terminallerinde trenleri hazırlamak için manevrada kullanılan bir lokomotif olduğunu ve şu anda kullanılan lokomotiflerin tamamının dizelle çalıştığını kaydetti. Yeni hibrit manevra lokomotifin ise dizel ve elektrik olmak üzere 2 farklı enerji türüyle çalışabileceğini anımsatan Kurt, "Bu lokomotifler yüzde 40'a yakın yakıt ekonomisi sağlıyor, ilk lokomotif hemen hemen tamamlandı ve Eylül 2018'de Almanya'da düzenlenen InnoTrans Fuarı'nda sergilendi." diye konuştu.

Yeni lokomotifin aynı zamanda çevreci bir ürün olduğuna dikkati çeken Kurt, bu üründe ilk aşamadaki yerlilik oranının yüzde 60 civarında olduğunu, daha sonraki aşamalarda bunun yüze 80'e kadar çıkarılabileceğini dile getirdi.

Milli Lokomotifle Milyonlarca Euro Ülkede Kalacak

"YURT DIŞINA SATILMA HEDEFİ VAR"

Şu anda ilk etapta 10 adetlik üretim yapılacağını ve ilkini 2019'da işletmeye almayı planladıklarını belirten Kurt, şunları söyledi:

"Devamında inşallah diğer siparişlerimiz devreye girecek. Tabi belki burada söylememiz gereken bir konu da bu işin fiyatının nasıl olduğu. Dünya emsallerine baktığımız zaman şu anda 2,5 milyon euroluk bir fiyat gözüküyor. Yani biz bunu dışarıdan alsak bize anahtar teslim maliyeti 2,5 milyon euro civarında. Biz ise bunu yaklaşık 1,5 milyon euroya mal etmeyi planlıyoruz."

Kurt ayrıca milli hibrit manevra lokomotif için 7 şehirde 20'ye yakın firmadan parça tedarik edildiğini ve projenin istihdama katkı sağladığını belirterek, bu lokomotiflerin ilk etapta Türkiye için üretildiğini ancak gelecekte yurt dışına da satılmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Japonya Fransa Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title