Haberler

Milli Kütüphaneler Birliği Kurulacak

"Türk Dili Konuşan Ülkeler ve Akraba Topluluklar Milli Kütüphaneleri Birliği Statüsü" taslak metni, 30 Ekim-2 Kasım tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek toplantıda milli kütüphane başkanlarının onayına sunulacakMilli Kütüphane Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 14-17 Kasım...

"Türk Dili Konuşan Ülkeler ve Akraba Topluluklar Milli Kütüphaneleri Birliği Statüsü" taslak metni, 30 Ekim-2 Kasım tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek toplantıda milli kütüphane başkanlarının onayına sunulacak

Milli Kütüphane Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 14-17 Kasım 2016'da Türkiye'nin ev sahipliğinde, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Moldova (Gagavuz Yeri), Rusya Federasyonuna bağlı Başkurdistan, Saha (Yakut), Tataristan Cumhuriyeti milli kütüphanelerinin katılımıyla "4. Türk Dili Konuşan Ülkeler ve Akraba Toplulukları Milli Kütüphane Başkanları Toplantısı" yapıldı.

Bu toplantıda alınan ortak karar uyarınca birlik çalışmalarının hukuki bir zemine oturtulması, uluslararası resmi bir konferans kimliğine büründürülerek daha etkin ve yararlı hale getirilmesi hedeflendi. Toplantıda ayrıca birliğin Ankara merkezli olarak Türkiye mevzuatına göre kurulması, her türlü çalışma ve işlemin Türkiye mevzuatı çerçevesinde yürütülmesi, ilgili çalışmalara Türkiye Milli Kütüphanesinin öncülük etmesi konularında görüş birliğine varıldı.

Bu ortak iradeyi yansıtan, 16 Kasım 2016 tarihli "Toplantı Nihai Belgesi", milli kütüphane temsilcileri tarafından imzalandı. Hazırlanan "Türk Dili Konuşan Ülkeler ve Akraba Topluluklar Milli Kütüphaneleri Birliği Statü Çalışmaları", İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığının katkı ve onayıyla nihai şeklini aldı.

Bu gelişmeler sonucunda ilgili ülkelerin de katkılarıyla hazırlanan "Türk Dili Konuşan Ülkeler ve Akraba Topluluklar Milli Kütüphaneleri Birliği Statüsü" taslak metni, 30 Ekim-2 Kasım tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek toplantıda katılımcıların onayına sunulacak.

Toplantıya, Azerbaycan, Başkurdistan, Gagavuz Yeri, Kazakistan, KKTC, Kırgızistan, Özbekistan ve Tataristan kurucu üye; Bosna Hersek, Saha (Yakut), Makedonya, Kosova, Moğolistan Milli Kütüphaneleri ise gözlemci ülke olarak katılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Kazakistan Azerbaycan Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title