Haberler

Milli İradeye Saygı Mitingi

AK Parti Ankara İl Başkanlığının organizasyonuyla "Büyük Oyunu Bozmaya Hadi Tarih Yazmaya" sloganıyla düzenlenen "Milli İradeye Saygı" mitinginde yüz binlerce vatandaş bir araya geldi Erdoğan'ı konuşması sırasında miting alanına gelen ve...

-AK Parti Ankara İl Başkanlığının organizasyonuyla "Büyük Oyunu Bozmaya Hadi Tarih Yazmaya" sloganıyla düzenlenen "Milli İradeye Saygı" mitinginde yüz binlerce vatandaş bir araya geldi

-Erdoğan'ı konuşması sırasında miting alanına gelen ve ellerinde üç hilalli bayraklar taşıyan bir grup, "Sen Yanmasan, Ben Yanmazsam, Biz Yanmazsak Nasıl Çıkar Karanlıklar Aydınlığa. Etimesgutlu Bozkurtlar" yazılı pankart açtı

Mitingin yapıldığı Sincan pazar yerinde saatler öncesinde toplanan vatandaşlar, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı miting alanında "Türkiye seninle gurur duyuyor" tezahüratlarıyla karşıladı.

Miting alanında kurulan platforma eşi Emine Erdoğan ile birlikte çıkarak vatandaşları selamlayan Erdoğan'ın konuşması yaklaşık 1 saat 15 dakika  sürdü.

Kendisine verilen Ankaragücü atkısını takarak bir süre konuşan Başbakan Erdoğan'ın konuşması sık sık "Dik Dur Eğilme, Türkiye Seninle", "Türkiye seninle gurur duyuyor" ve 'Mücahit Erdoğan" sloganıyla kesildi.

- "MHP'li kardeşlerime teşekkür ediyorum, sağolsunlar, varolsunlar"

Erdoğan'ı konuşması sırasında miting alanına gelen ve ellerinde üç hilalli bayraklar taşıyan bir grup, "Sen Yanmasan, Ben Yanmazsam, Biz Yanmazsak Nasıl Çıkar Karanlıklar Aydınlığa. Etimesgutlu Bozkurtlar" yazılı pankart açtı. Başbakan Erdoğan da "MHP'li kardeşlerime teşekkür ediyorum, sağolsunlar, var olsunlar" dedi. Bazı vatandaşların da "Dik dur eğilme Ülkücüler seninle" yazı pankart taşıdığı görüldü. Miting alanında bir grup yabancı öğrencinin de ülkelerinin bayraklarını açarak, Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Mitingde, "Bu aydınlık yarınlarına, demokrasisine sahip çıkanların, Başbakanına sahip çıkanların mitingidir", "Balyozla yıkamadınız. Tencere tavayla hiç yıkamazsınız", "Oy'un büyük Türkiyem", "Son sözü çapulcular değil, millet söyler", "Bırak tencereyi, tavayı gel gör Ankara'daki havayı", "The world is watching the realities now" ile İngilizce ve Türkçe yazılmış "Ellerinde molotof kokteylleri ve sopaları olan insanların Beyaz Saray'a yürümelerine ve kamu malına saldırmalarına izin verildiği bir durumu hayal edebiliyor musun? CNN" yazılı pankartlar dikkati çekti.

Başbakan Erdoğan ile birlikte platforma çıkan Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, Ankara milletvekilleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve diğer partililer, Erdoğan'ın 1 saat 15 dakika süren konuşmasını platformda dinledi.

Miting sırasında zamam zaman etkisini hissettiren yağmura aldırış etmeyen vatandaşlar, miting alanında yer bulamayınca çevredeki bazı binaların balkonlarından ve çatılarından mitingi takip etti.

Konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki bakan ve parti yetkililerince vatandaşlara kırmızı karanfiller dağıtan Başbakan Erdoğan, alandan parti otobüsüyle ayrıldı. Erdoğan'a, Sincan İstasyon Caddesinde toplanan vatandaşlar yoğun sevgi gösterisinde bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını çok sayıda yabancı basın mensubu da takip ederken, bazı yabancı basın kuruluşları da mitingi canlı yayınladı.

Erdoğan, miting alanına gelmeden önce kalabalığa hitap eden sunucunun, vatandaşlardan ellerindeki Türk  bayrakları ve AK Parti bayraklarını sallamalarını isteyerek, "Bu pozu CNN ve BBC için veriyoruz. Arkadaşlar tercüme edin onlara" sözleri büyük alkış aldı.

Mitingde aşırı yoğunluk nedeniyle bazı vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirirken, baygınlık geçiren bazı katılımcılara da alandaki sağlık görevlilerin müdahalede bulundu. Bayılan bir vatandaşı gören Başbakan Erdoğan, sağlık personelini kendisi yönlendirdi.

Yoğun güvenlik önleminin alındığı miting alanında, emniyete ait bir helikopter havadan denetimde bulundu. Miting alanına sinyal kesici donanıma sahip araçlar yerleştirilirken, özel harekat polislerinin de alana hakim binaların çatılarında konuşlandığı görüldü.

Öte yandan, Başbakan Erdoğan, miting alanına gelirken konvoyundaki bir motorsikletli polis, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kaza yaptı. Polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Ak Parti Sincan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title