Haberler

Milli Güreşçi Hamza Yerlikaya, Taburcu Oldu

Omurlarındaki Kırıklar Nedeniyle Geçen Hafta İstanbul'da Ameliyat Olan Milli Güreşçi Hamza Yerlikaya, Bugün Taburcu Edildi.

Omurlarındaki kırıklar nedeniyle geçen hafta İstanbul'da ameliyat olan milli güreşçi Hamza Yerlikaya, bugün taburcu edildi.

Hamza Yerlikaya'nın, ameliyat olduğu Florence Nightingale Hastanesi'nden taburcu edilmeden önce hastanede düzenlenen basın toplantısına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay ile Florance Nightingale Hastaneleri Genel Koordinatörü Op. Dr. Mücahit Atmanoğlu da katıldı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Hamza'nın başarılı bir ameliyat geçirdiğini söyleyerek, ''İnşallah Hamza çok kısa sürede tekrar sağlığına kavuşacak ve güreşecek, ay-yıldızlı bayrağımızı dünya minderlerinde en iyi şekilde temsil edecek'' dedi.

Hamza Yerlikaya'dan bir kez daha olimpiyat madalyası beklediklerini kaydeden Mehmet Ali Şahin, ''Dünya ve olimpiyat şampiyonu milli güreşçimiz Hamza Yerlikaya, 10 gün önce bir ameliyat geçirmek durumunda kaldı. Başarılı geçen ameliyat sonrası karşınızda olan Hamza, bugün taburcu oluyor. Hastanede Hamza'nın her türlü sorunuyla yakından ilgilenen Mücahit Atmanoğlu'na yürekten teşekkür ediyorum. Ameliyatını gerçekleştiren Azmi Hamzaoğlu'na da yürekten teşekkür ediyorum. Türkiye'nin tıp alanında dünya

ölçeğinde hocalar yetiştirdiğini, bilim insanları yetiştirdiğini bir kez daha görmenin mutluluğunu yaşıyoruz'' diye konuştu.

Basın toplantısı sırasında FIFA'nın Futbol Federasyonu'na gönderdiği yazı konusunda ve bunun ardından Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un yaptığı açıklamalar ile ilgili soru üzerine Mehmet Ali Şahin, "Futbol Federasyonu ile ilgili bu soruya cevap verirsem, asrın güreşçisiyle ilgili bu haberi atlarsınız. Hamza'nın sağlığına kavuşması ve gelecekte ülkemize yeniden madalyalar kazandıracak olması, demin söylediğiniz konunun karşısında bizim için çok daha önemlidir. Demin gündeme getirdiğiniz konu,

Hamza'nın sağlığına kavuşması yanında bir hiçtir. O nedenle hiçlere cevap vermiyorum'' açıklamasında bulundu.

Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay ise Milli güreşçi ile yakından ilgilenen hastane yetkililerine teşekkür ederek, "Hamza Yerlikaya'yı dünya güreşi özledi. Güreş Milli Takımı şimdi Sofya'da Hamza için güreşiyor. Hamza da aralarına katılacak. Bu büyük şampiyonun dünyanın özlediği güreşleri en kısa sürede yapacağına inanıyorum. Hele olimpiyatlarda herkes bekliyor. Hamzasız güreşin ve olimpiyatın, dünya şampiyonalarının tadının olmadığını bütün dünya biliyor. Ama önce sağlığı diyoruz, daha

sonra başarıları diyoruz'' şeklinde konuştu.

Olimpiyat ve Dünya şampiyonu milli güreşçi Hamza Yerlikaya da 2,5-3 ay gibi bir süreden sonra yeniden mindere çıkabileceğini dile getirerek şöyle konuştu, "Zor bir süreçten, sıkıntılı dönemlerden geçtik. Bu 10 gün benim için zor oldu. Ama şükürler olsun bugün ayağa kalktık. Bizim için mutluluk verici olan devletin sahip olması, bütün gölgesinin üzerimizde olması, her türlü desteğini şampiyonlarından esirgememesidir. Çok büyük şeyler yaptık, hep ilkler için mücadele ettik. Olimpiyatta inşallah Çin'de çok

büyük şeyler yapıp, ülkeme 3. kez altın madalya almış sporcu unvanını getirmek inancındayım. Bu inançla çalışacağım. Hizmet veren, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum''.

Florance Nightingale Hastaneleri Genel Koordinatörü Mücahit Atmanoğlu ise Hamza Yerlikaya'nın beklediklerinden daha kısa sürede ayağa kalktığını vurgulayarak, mili sporcuyu yalnız bırakmayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'a teşekkür etti.

(MFS-MFS-ÖK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title