Haberler

Milli Enerji Bilgilendirme Toplantısını Provoke Ettiler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Tekirdağ’ın Çerkezköy ve Kapaklı ilçeleri arasında yapılması planlanan çevre dostu ‘Yeni Nesil Termik Santral’ için vatandaşları bilgilendirmek amacıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısı, yapılan eylemler nedeniyle başlayamadan iptal edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Tekirdağ'ın Çerkezköy ve Kapaklı ilçeleri arasında yapılması planlanan çevre dostu 'Yeni Nesil Termik Santral' için vatandaşları bilgilendirmek amacıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısı, yapılan eylemler nedeniyle başlayamadan iptal edildi.

Bakanlık yetkililerinin katılımıyla Çerkezköy ve Kapaklı arasında yapılması planlanan Termik Santral için Bilgilendirme ve ÇED Toplantısı, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda organize edildi. ÇED bilgilendirme toplantısı için çoğunluğu Çerkezköy ve Kapaklı dışında olan çok sayıda kişi ilçeye gelerek toplantının yapılmasına engel olmaya çalıştı.

Polisin üzerine yürüdüler

Bilgilendirme yapılacak olan salon tamamen dolunca, çok sayıda kişi de oda önünde dışarıda bekledi. Polis ekipleri de hem salonda, hem de dışarıda geniş güvenlik önlemi aldı. Dışarıda bekleyen çok sayıda kişi, toplantının yapılacağı salona girmek istedi. Ancak polis, salonun tamamen dolduğunu belirtti. Bunun üzerine ellerinde çeşitli dövizler taşıyan ve sloganlar atan kişiler taşkınlık çıkarttı ve çevik kuvvet polislerinin üzerine yürüyerek arbede çıkarmaya çalıştı. Ancak polisin soğukkanlı davranması nedeniyle gerginlik yaşanmadı.

Termik santrale karşı olduklarını her platforma açıklayan ve sosyal medya hesapları üzerinden halkı ÇED toplantısına katılması için paylaşımlarda bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, CHP Çerkezköy ve Kapaklı ilçe yöneticileri ve ilçe başkanları Engin Camcı ile Kenan Seçkin de ÇED toplantısına katılmak için salona geldi.

Eylem salonda da devam etti

Bakanlık yetkilileri, salonda vatandaşlara bilgi vermek için hazırlıklarını yaptı. Ancak salon içindeki çok sayıda kişi de ıslıklar çalıp, sloganlar attı. Konuşma ortamı oluşmayınca da toplantı başlayamadan kapatıldı.

İçeride ve dışarıda devam eden eylemlerden dolayı yetkililer, "Halkın katılımı toplantısı için saat 10.30'da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonuna gelinmiştir. Halkın katılımı toplantısı açılışı yapılmıştır. Halk bilgi almak istemeyerek eylem yapmıştır. Toplantı kapatılmıştır" tutanağı tuttu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çerkezköy Tekirdağ Kapaklı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title