Haberler

Milli Eğitim Müdürlüğü, Bankanın 'Promosyon Parası' ile Minibüs Aldı

Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü, personel maaşları nedeniyle anlaşmalı bankalardan gelen promosyon ücretiyle okulların etkinliklerde kullanması amacıyla bir minibüs satın aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın talimatı ile bankalardan gelen paranın yüzde 70'ini personele dağıtan Milli Eğitim Müdürlüğü, kalan yüzde 30'luk kısmını kurumların ihtiyacı için oluşturduğu kasaya ayırdı. Okul sporları nedeniyle araç ihtiyacı hissedildiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, bir çok okulun ülke genelinde yapılan müsabakalarda Kastamonu'yu başarıyla temsil etmelerine rağmen, araç konusunda sıkıntı çektiklerini hatırlatırken şunları söyledi:

''Bugüne kadar tüm daire müdürü arkadaşlarımızın tahsis ettiği araçlarla öğrencilerimizi müsabakaların olduğu illere gönderebilmiştik. Bankadan gelen promosyon ücretiyle bu aracı almaya karar verdik. Yeni gelen ve bugün hizmete başlayan 32 kişilik son model minibüsümüz öğrencilerimizin etkinliklerinde görev alacak.''

Sezer, 120 bin YTL değerindeki minibüsün ilk olarak Gazi İlköğretim Okulu öğrencilerini basketbol yarı finalleri için Zonguldak'a götüreceğini belirten Sezer, ardından Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Kız futbol takımının final karşılaşmaları için Antalya'ya, ardından Abdurrahmanpaşa Lisesi Kız Hentbol Takımı ve Çatalzeytin Lisesi erkek hentbol takımının Adana'da yapılacak karşılaşmaları için görevlendirileceğini söyledi. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alınan son model minibüs kesilen kurban eşliğinde Çarşamba günü yapacağı ilk seyahat için hazırlandı.

Turan KURT/KASTAMONU, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title