Haberler

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Kararına Tepki

Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı ve Türk Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Öztürk, 19 Mayıs Bayramı törenlerinin Ankara dışındaki illerde stadyum yerine okullarda yapılmasına ilişkin genelgeyi değerlendirdi.

Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin Ankara dışındaki illerde stadyum yerine okullarda yapılmasına ilişkin genelgesini değerlendirdi.

Bu genelgenin Milli Eğitim Bakanlığı'nın milli olan her şeye karşı savaş açtığının göstergesi olduğunu kaydeden Öztürk "Bazı gayri milli unsurlar milli değerlerimize, milli bayramlarımıza savaş açmışlar. Bu son derece vahim bir durumdur. Genelgenin gerekçesi törenlerin soğuk havalara denk gelmesidir. 19 Mayıs tarihinde Türkiye'de hava soğuk mu olur? Türkiye'nin ikliminden haberdar olmayan bir müsteşarın bu Bakanlığın başında olmasını vatandaşlarımızın takdirlerine bırakıyoruz." dedi.

Bu talimatın altına imza atan kimse hakkında hem idari soruşturma yapılmasını isteyeceğiz hem de Cumhuriyet Savcılıkları'na suç duyurusunda bulunacağız diyen Öztürk "19 Mayıs törenlerini kutlamamak ne demek? Şayet bu Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in bilgisi dahilinde oluşturulmuş bir talimatsa böyle bir insanın Milli Eğitim Bakanlığı gibi 'milli' özelliği olan bir Bakanlığın başında uzun süre oturması artık mümkün değildir. Milli Eğitim Bakanlığından derhal istifa etmesi gerekir. Atatürk'ün Samsuna çıkması çok önemli bir tarihtir. Bu tarihi kimse sulandıramaz.19 Mayıs'tan gocunanların olması doğaldır. Çünkü 19 Mayıs ile Anadolu'dan Türk Milleti'nin geleceğine, vatanına kastedenler atılmış, bu topraklar yeniden Türk'ün ebedi vatanı haline getirilmiştir. Bunların uzantıları bu milletin tarihinden, bu milletin istiklal marşından, her sabah okullarında okunan andımızdan elbette rahatsız olacaklardır. Çünkü bunların dedeleri de bu milletten rahatsız olmuşlardı. Ancak şurası bilinmelidir ki dedelerini nasıl İzmir'den denize döktükse torunlarına da aynı akıbeti yaşatmayı biliriz. Bundan dünyanın şüphesi olmasın. Sinsi plan ve projelerle adım adım Türk Milleti'ne ait tüm değerleri aşındıracağını düşünene kuş beyinliler tarih danışmanlarına bir kez daha danışsınlar." diyerek tepkisini dile getirdi.

- KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali İhsan Öztürk 19 Mayıs Yerel Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title