Haberler

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Afganistan'da

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Afganistan'daki temasları kapsamında FETÖ okullarının devredilmesi anlaşmasına ilişkin törene katıldı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Afganistan'ın başkenti Kabil'de çeşitli temaslarda bulunuyor. Bakan Yılmaz, Afganistan Eğitim Bakanı İbrahim Şinvari ile FETÖ okullarının devredilmesi anlaşmasına ilişkin törende bir araya geldi. Şinvari, "Bugün, Çağ Kurumuna ait Afgan-Türk Liseleri, Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vakfına devredilecektir" dedi. Şinvari anlaşmanın ardından okul ve öğrenci sayısının daha fazla olacağını ifade ederken, okul eşyalarının da Maarif Vakfı'na devredileceğini söyledi.

Şehir dışından gelecek öğrenciler için yurtların inşa edileceğini belirten Şinvari, "Başarılı olan öğrencilerin eğitim amacıyla Türkiye'ye göndereceğiz. Türkiye ve Afganistan'ın öğrencilerinin düşünerek bu anlaşmayı imzalıyoruz" dedi.

Bakan Yılmaz ise, "Türkiye olarak Afganistan'ın birlik ve bütünlüğünün korunması, güvenlik ve istikrarının sağlanması, ülkede halk desteğini ve katılımını önde tutan geniş tabanlı bir siyasi yapının kurulması ve güçlendirilmesiyle, halkın huzur ve refahının kurulması önceliğimizdir" dedi.

Afganistan ile her anlamda işbirliğinin geliştirilmesini istediklerini kaydeden Bakan Yılmaz, "Türk hükümeti olarak, Afgan hükümetinden okulun idaresinin Türk-Afgan yönetimine devredilmesini rica ettik. Böylelikle eğitimde kalite artacak. Eğitiminin tüm sorumluluğu birlikte üstlenilecektir" ifadelerini kullandı.

Okul sayılarının arttırılacağını bildiren Yılmaz, "Bu, aynı zamanda Türkiye ile Afganistan arasındaki ebedi dostluğu bozmak isteyen kişileri de okulları da uzak tutacaktır" şeklinde konuştu. - KABİL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cevdet Yılmaz Afganistan Kabil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title