Haberler

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu:

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 'Sorunlarımızı Nitelikli, Çağa Uygun Gençler Yetiştirerek Aşabileceğiz' Dedi

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 'Sorunlarımızı nitelikli, çağa uygun gençler yetiştirerek aşabileceğiz' dedi.

Çubukçu, Gaziantep'te hayırsever Hüseyin Aykaç ve eşi Nevin Aykaç'ın trafik kazasında hayatını kaybeden oğullarının adını yaşatmak için yaptırdığı Mehmet Tuncay Aykaç İlköğretim Okulunu hizmete açtı.

Çubukçu, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hem tek tek insanların hem de şehirlerin geleceği için eğitimin çok önemli olduğunu vurguladı.

Eğitim yatırımlarını artırma ve yaygınlaştırma çabası içinde olduklarını vurgulayan Çubukçu, şöyle konuştu:

'Sorunlarımızı ancak nitelikli, çağa uygun gençler yetiştirerek aşabileceğiz. Çağdaş toplumların mutluluk ve refah seviyesine de eğitimle ulaşacağız. Bu nedenle göreve geldiğimiz günden bu yana eğitime büyük yatırımlar yaptık, hala da yapmaya devam ediyoruz. Ayrıca eğitim hizmetlerini ülkemizin her yöresine, her bölgesine, her beldesine ve her insanına ulaştırmayı öncelikli görevlerimiz arasında sayıyoruz.'

Gaziantep'in Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük, Türkiye'nin 6. büyük kenti olduğuna işaret eden Bakan Çubukçu, Gaziantep'in bir sanayi ve ticaret kenti olarak sürekli göç alan illerden biri olduğunu ifade etti. Kendilerinin yatırımlarını özellikle eğitim alanındaki yatırımlarını göç alan illerde yoğunlaştırdıklarını bildiren Çubukçu, şunları kaydetti:

'Cumhuriyetimizin 80. yılında Sayın Başbakanımızın önderliğinde başlattığımız eğitim seferberliği her kesimin katıldığı bir toplumsal seferberliğe dönüştü. ve yardımlar, bağışlar çığ gibi büyüyerek ülkemizin her yöresinde okul olarak çocuklarımıza ışık saçıyor. Bugün ülke genelinde derslik sayısı 150 bini buldu biliyorsunuz. Bunların 26 bin 52'si hayırseverler tarafından gerçekleştirildi. İlk başlarda denizlerde damla gibi olan kazanımlar, bugün memnuniyetle gözlemlemekteyiz ki görünür hale gelmiştir. Eğitim istatistiklerine yansıyan bu başarı, Türkiye için çok yakın gelecekte eğitimde ulaşmak istediği hedefleri gerçekleştirmesi açısından son derece önemli olacak.'

Çubukçu, eğitimin çok pahalı bir yatırım olduğunu ifade ederken, hayırseverlerden ve sivil toplum kuruluşlarından desteklerini artırmalarını beklediklerini bildirdi.

Çubukçu, 'Eğitimde fırsat eşitliği ve kaliteyi her vatandaşımız için sağlamak için hepimizin taşın altına elimizi koymamız gerekiyor. Temennimiz yeni bir hamle, yeni bir moral, yeni bir destekle kısa bir zamanda altyapıya ilişkin sorunları geride bırakmak, böylece okul yapmaya ayırdığımız kaynağı da eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalarımıza aktarmak' dedi.

Hayırsever iş adamı Hüseyin Aykaç da konuşmasında, okulların ülke ve millet için faydalı bireyler yetiştiren kurumlar olduğunu, bu kurumlardan birini yaptırmanın onurunu yaşadığını söyledi

Vali Süleyman Kamçı ve İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin'in de birer konuşma yaptığı törenin sonunda, Çubukçu, hayırsever iş adamının eşi Nevin Aykaç'a teşekkür plaketi verdi. Hayırsever iş adamı Hüseyin Aykaç'a plaketini ise Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı takdim etti. Çubukçu ve törene katılanlar, daha sonra açılış kurdelesini keserek, okulu gezdiler.

(ASL-ZEY-SO) - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title