Haberler

Milli Eğitim Bakanı' Na, İzmir' İn Başarısızlık Sorusu

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Dha'nın Kamuoyunun Gündeme Getirdiği 'İzmir'in Eğitim Sorunları' Konusunda TBMM Başkanlığı'na Soru Önergesi Verdi, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Yazılı Yanıtlamasını İstedi.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, DHA'nın kamuoyunun gündeme getirdiği 'İzmir'in eğitim sorunları' konusunda TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yazılı yanıtlamasını istedi. Ersin, ''Ülke genelinde yapılan anadolu ve fen liseleri ile üniversite giriş sınavlarında sürekli zirvede olan İzmir'de, siz Milli Eğitim Bakanı olduktan sonra, neden hızlı bir düşüş yaşanıyor?'' diye sordu.

Ersin, verdiği soru önergesinde Türkiye'nin 3'üncü büyük kenti İzmir'de, okullardaki eğitim düzeyinin sürekli düştüğünü ve ülke genelinde yapılan sınavlarda, her yılın bir öncekini arattığını belirtti. Ersin, soru önergesinde şu değerlendirmeyi yaptı:

''Esasen bu sorun, bütün Türkiye'de yaşanmaktadır. Birkaç yıldan beri, iktidarın gözü kara kadrolaşma hevesi sonucu olarak, okullar eğitim düzeyi ve başarısından çok, öğrenciler arasında uyuşturucu kullanımının yaygınlaşması, çeteleşme ve şiddet ile anılmaktadır. Anne babalar bu yüzden ciddi bir tedirginlik yaşamaktadırlar. Geçen ay düzenlenen sözde Eğitim Şurası'nda eğitimin sorunları ve çözümleri değil, imam hatiplilere avantaj sağlamanın yolları tartışılmıştır. Eğitim Şurası, İmam Hatip Kurultayı haline gelmiştir. Şura'da gündeme getirilen öneriler ve yapılan konuşmalardan iktidarın, Atatürk ve laiklik karşıtı bir nesil yetiştirmeye yönelik kadrolaşmaya öncelik verdiği ortaya çıkmıştır. Bu kadrolaşma ve eğitimde yaşanan gerilemeden, İzmir de nasibini almıştır. Önceki yıllarda ülke genelinde yapılan anadolu ve fen liseleri ile üniversiteye giriş sınavlarında son derecede başarılı olan İzmir, birkaç yıldan beri ciddi bir inişe geçmiştir.''

Ersin, Bakan Çelik'e, ''İzmir'de yaşanan eğitim sorunları ve eğitimdeki hızlı gerilemenin nedenlerini araştırıyor musunuz? Ülke genelinde yapılan anadolu ve fen liseleri ile üniversite giriş sınavlarında sürekli zirvede olan İzmir'de, siz Milli Eğitim Bakanı olduktan sonra, neden hızlı bir düşüş yaşanıyor? Türkiye'de kaç ilde vekil milli eğitim müdürü ve yardımcısı var? Kaç ilköğretim okulu ve lise, vekil yöneticiler tarafından yönetiliyor?''

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title