Haberler

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu Gaziantep'te:

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Gaziantep'in, Derslik İhtiyacı Yüksek İllerin Başında Geldiğini Belirterek, 'Amacımız, Gaziantep'in Hızına Yetişecek Bir Eğitimi Kısa Sürede Planlamak ve Hayata Geçirmek

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Gaziantep'in, derslik ihtiyacı yüksek illerin başında geldiğini belirterek, 'Amacımız, Gaziantep'in hızına yetişecek bir eğitimi kısa sürede planlamak ve hayata geçirmek. Bunun için gerekirse ek kaynaklar yaratmak ve bu sorunu çözmek' dedi. Çubukçu, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığını ziyaretinde, eğitimin genel sorunları ve Gaziantep özelinde yapılabilecekler hususunda müsteşar başkanlığında bir bürokrat ekibini geçen hafta Gaziantep'e yolladıklarını belirtti.

Bakan Çubukçu, şunları söyledi:

'Eğitimin tüm sorunlarını masaya yatırıp, adeta bir fotoğrafını çekmeye çalıştık. Gerçekten bazı illerle özel olarak ilgilenmek istiyoruz. Öğrenci sayısındaki artış ve göç alması, kent merkezindeki yapılaşma problemleri nedeniyle derslik ihtiyacımızın yüksek olduğu illerin başında geliyor. Ama aynı zamanda Gaziantep, sanayide, ihracatta ve diğer alanlarda son derece hızlı şekilde ilerliyor. Bu büyümeye paralel olarak ilerliyor. Bizim amacımız, Gaziantep'in hızına yetişecek bir eğitimi kısa sürede planlamak ve hayata geçirmek. Bunun için gerekirse ek kaynaklar yaratmak ve bu sorunu çözmek. Her şeyden önce Gaziantep'in bu anlamdaki sorunlarının farkında olduğumuzu, buna çözüm ürettiğimizi ve buna kaynak ayırdığımız şu anda sizlerle paylaşmak istiyorum. Evet, sorunlarımız var. Ama bunlar asla çözümlenemeyen sorunlar değil.'

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Gaziantep'in eğitimle ilgili sıkıntılarını yakından takip eden ve bunun giderilmesi için özel gayret sarf eden Bakan Çubukçu'ya teşekkür etti.

(ZEY-ŞMÖ-ZVR) - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title