Haberler

Milli Eğitim Bakanı Çelik: Eğitime İdeolojik Yaklaşmamak Lazım

17. Milli Eğitim Şurası Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Başkanlığında Başladı. 5 Gün Sürecek Şura Toplantısında Konuşmasını Yapan Bakan Çelik,"bizim Hatalarımız Sırtımızdaki Akreplerdir.bize Bunları Gösterenlere Şukranlarımızı İletiriz"dedi.

17. Milli Eğitim Şurası Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik başkanlığında başladı. 5 gün sürecek şura toplantısında konuşmasını yapan Bakan Çelik,¨Bizim hatalarımız sırtımızdaki akreplerdir.Bize bunları gösterenlere şukranlarımızı iletiriz¨dedi.

-EĞİTİM-

Milli eğitim politikaları açısından şura çalışmalarına çok önem verdiklerini ifade eden Bakan Çelik, eğitim meselesinin ülkelerin refah ve kalkınmışlık oranı ile doğru orantılı olduğunu söyledi.

Kalkınmış ülkelerde eğitim seviyelerininde üst seviyede olduğunu söyleyen Bakan Çelik, Türkiye`nin eğitimde büyük ilerlemeler kaydettiğini söyledi

-BAŞARILAR KÜÇÜMSENMEMELİ-

12 yıllık zorunlu eğitimin çalışmalarını yaptıklarını söyleyen Bakan Çelik, elde edilen başarıların küçümsenmemesi, gelinen noktanın takdir edilmesi gerektiğini belirtti

-EĞİTİM TÜM ÜLKENİN MESELESİ-

Çağdaş medeniyetler seviyesine çıkabilmek için sadece Milli Eğitim Bakanlığının çalışmasının yeterli olmadığını, eğitimin ülkenin tamamını ilgilendiren mesele olduğunu dile getiren Bakan Çelik, eğitimin iyi birey yetiştirmek, iyi vatandaş ve yurttaş yetiştirmek gibi amacı olduğunu belirtti

-SIRTIMIZDAKİ AKREPLER-

Günümüzde zenginlik kaynağının bilgi olduğunu belirten Bakan Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü;

¨Yapılan eleştiriler saygıdeğerdir.Bizim hatalarımız sırtımızdaki akreplerdir.Bize bunları gösterenlere şukranlarımızı iletiriz.Eleştirmenin yanında takdir etmek, teşvik etmekte sahip olunması gereken güzelliklerdir. Yaptığımız yanlışları da bize gösterenlere müteşekkir oluruz. MEB büyük bir camiadır.Yanlışların, eksikliğin, aksaklığın olmaması mümkün değildir. İnsanlığın olduğu her yerde hatalar ve sevaplar vardır.Bunların birlikte ele alınıp değerlendirilmesi bizim beklentilerimiz arasındadır.

Sınav sistemi, dershanecilik sistemi çok eleştirilir.Küçük yaştan itibaren minik çocukların yarışa sokulması, üzerinde konuşulması gereken meselelerden bir tanesidir.

Basma kalıp ideolojilerle eğitim meselelerine yaklaşmak eğitimi katletmektir.Biz meselelere pedagolojik olarak bakmalıyız.Biz sadece AB sürecinde eğiim sistemi demiyoruz küreselleşme sürecinde eğitim sistemi diyoruz.

Yüksek öğretim alanı evrensel bir alandır.Çocuklarımızın bir ayağı bu ülkenin milli değerleri, cumhuriyetin nitelikleri üzerinde olacak ama küresel dünyanında farkında olacaklar.¨

-İŞ YAPANIN PARTİSİ ÖNEMLİ DEĞİL-

Farklı ve aykırı düşüncelerin olabileceğini söyleyen Çelik,¨Peşin hükümlerden sıyrılarak, iş yapanların partisine, kendisine bakmak yerine yaptıklarına bakarak değerlerdirmeler yaparsak önemli işler yapmış oluruz.¨dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title