Haberler

Milli curlingciler, kış paralimpik oyunlarına katılarak, Türkiye'ye bir ilki yaşatmak istiyor

Güncelleme:

Erzurum'da kampa giren Türkiye Tekerlekli Sandalye Curling Milli Takımı, Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenecek 2022 Kış Paralimpik Oyunları'na katılıma hakkı elde ederek, bir ilki gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Erzurum'da kampa giren Türkiye Tekerlekli Sandalye Curling Milli Takımı, Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenecek 2022 Kış Paralimpik Oyunları'na katılıma hakkı elde ederek, bir ilki gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Yerli ve yabancı çok sayıda sporcu ağırlama kapasitesiyle dikkati çeken Erzurum, bu kez Türkiye ve Rusya Tekerlekli Sandalye Curling Milli Takımı'nın ortak kampına ev sahipliği yapıyor.

Yakutiye Curling Salonu'nda antrenman yapan Türk Milli Takımı Antrenörü Gökçe Ulugay yönetimindeki milli sporcular, önce Finlandiya'da bir üst lige çıkıp sonra da Pekin 2022 Kış Paralimpik Oyunları'na katılmak amacıyla çalışıyor.

Gökçe Ulugay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampın ardından 3 Nisan'da Finlandiya'ya gideceklerini belirtti.

Finlandiya'da 10 Nisan'da başlayacak dünya şampiyonası için sıkı bir çalışma gerçekleştirdiklerini dile getiren Ulugay, B Grubu maçlarına katılacaklarını, şampiyonaya katılan 11 takım içerisinde ilk 3'e girip, A Grubu'na yükselmek istediklerini söyledi.

"Pekin 2022 Kış Paralimpik Oyunları'nda ülkemizi temsil etmek istiyoruz"

A Grubu maçlarının ise ekim ya da kasım aylarında Çin'de yapılacağını ifade eden Ulugay, şunları kaydetti:

"En büyük hedefimiz ilk önce A Grubu'na çıkmak ardından A Grubu'nda güzel başarılar alıp Pekin 2022 Kış Paralimpik Oyunları'nda ülkemizi temsil etmek istiyoruz. Bu da Türk spor tarihinde bir ilk olacak. İlk defa buz paralimpik branşlarında bir Türk takım branşı buraya katılmış olacak. Biz zaten şu an Türk spor tarihinde ilk paralimpik kış branşıyız. İlk olmamızı da takım olarak daha üst seviyeye çekmeyi düşünüyoruz. Ona yönelik çalışmalarımızı yapıyoruz."

Ulugay, federasyonun kendilerine desteklerinin önemli olduğuna vurgu yaparak, takımdaki sporcuların ise Türkiye'nin en iyileri olduğunu söyledi.

7 kişilik sporcu kafilelerinin olduğunu aktaran Ulugay, sporcuların 3'ünün Erzurum'dan, diğerlerinin de İstanbul, Kocaeli ve Samsun'dan katıldığını belirterek, "Türkiye'nin daha farklı şehirlerine yayılıp bu işi yavaş yavaş büyütmek istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Erzurum Pekin Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title