Haberler

Milli çekiççi Özkan Baltacı, ilk kez katılacağı olimpiyatlarda madalya hedefliyor Açıklaması

Güncelleme:

Tokyo Olimpiyatları için kota alan 2 çekiççiden biri olan milli sporcu Özkan Baltacı, ilk kez katılacağı organizasyonda kürsüye çıkmayı hedefliyor.

Tokyo Olimpiyatları için kota alan 2 çekiççiden biri olan milli sporcu Özkan Baltacı, ilk kez katılacağı organizasyonda kürsüye çıkmayı hedefliyor.

Ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok dereceye sahip olan ve 2016 Rio Olimpiyatları vizesini "kıl payı" kaçıran Özkan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıla ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda madalya kazanma mücadelesi verecek.

Türk atletizminin olimpiyat madalyalı üç isminden biri olan milli çekiççi Eşref Apak ile beraber Tokyo'da yarışacak olan Özkan Baltacı, AA muhabirine, Mersin'de 27-28 Şubat'ta gerçekleşen Seyfi Alanya Atmalar Kupası ile sezonu açtıklarını söyledi.

Bu ilk yarışın kendisi için anlamlı ve değerli olduğunu anlatan Özkan, burada elde ettiği birinciliğin kendisine motivasyon sağladığını dile getirdi

Milli çekiççi Özkan, çalışmalarının son hız devam ettiğini belirterek, "Ağır bir dönemden geçiyoruz. Atletizm sezonun en ağır dönemi kıştır. Kışın çok ağır antrenmanlar yaparız. Önümüzde gecikmiş bir olimpiyat var. Hazırlıklarımız devam ediyor. Şimdilik güzel gidiyor." diye konuştu.

"Olimpiyatlardan madalyayla ayrılmayı istiyorum"

Çekiç atmada iki kotaya sahip olduklarını anımsatan Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tokyo Olimpiyatları'nda güzel şeyler elde edeceğimize inanıyorum. Antrenmanlarımız ve sonuçları onu gösteriyor. Sadece iyi bir hazırlık süreci yaşamamız gerekiyor. Onun için programlarımız hazır. Ben orada madalya alacak dereceyi atıyor olsam bile, benim için orada söyleyeceğim şey, 'final kalmak' olur. Finalde herkesin derecesi birbirine yakın olduğu için büyük bir kapışma olacak. Tabii ki biz de madalyayı fazlasıyla istiyoruz. İyi gidiyoruz. Herhangi bir sıkıntımız yok. İlk önce final, ardından olimpiyatlardan madalyayla ayrılmayı istiyorum."

"Psikolojik olarak çok iyiyim"

Milli çekiççi Özkan Baltacı, olimpiyatlarda alınacak madalyanın atletizmde büyük bir avantaj sağlayacağını aktararak, şunları kaydetti:

"Eşref Apak 2004'te aldığı olimpiyat madalyasıyla hepimizin önünü açtı. Ben de olimpiyatlarda ikinci madalyayı alarak benden sonrakilerin önünü açmak istiyorum. Şu anda çekiç atmanın altyapısı gayet kuvvetli ve iyi geliyorlar. Olimpiyatlar ertelenmeden önce çok iyi hazırlandık. Ertelenmesi önemli değil. Bu süreci ailemle geçirdim. Yıllardır ailemden uzağım. Bu beni çok motive etti. Pandemi döneminin avantajı oldu. Psikolojik olarak çok iyiyim. Bence daha iyi oldu. İnşallah sonuçlarını iyi bir şekilde göreceğiz."

Kaynak: AA / Spor

Tokyo Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title