Haberler

Milli Buz Hokeycilerde Hedef Şampiyonluk

KADİR YILDIZ - A Milli Erkek Buz Hokeyi Takımı, Güney Afrika'nın başkenti Cape Town'da 16-22 Nisan'da düzenlenecek Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu (IIHF) Dünya Şampiyonası'nda başarılı olmayı hedefliyor.

Ay-yıldızlı sporcular, organizasyonun hazırlıkları kapsamında Kocaeli'nin Gebze ilçesinde kamp yapıyor.

Antrenörler Keith Mc Adams, Yücel Çıtak ve Jukka Kuusivuori yönetiminde çalışmalarını sürdüren milli takımda hedef, 2. klasman B grubuna yükselmek.

Milli takım antrenörü Yücel Çıtak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyona hazırlıklarını günde çift antrenmanla sürdürdüklerini, moral ve motivasyonlarının iyi olduğunu söyledi.

"Takımımızı gençleştirdik"

Organizasyonda gruptaki rakiplerinin Bulgaristan, Gürcistan, Hong Kong, Güney Afrika ve Tayvan olduğunu hatırlatan Çıtak, şunları kaydetti:

"Rakiplerimizi tanıyoruz, onlara göre çalışmalarımıza sıkı bir şekilde devam ediyoruz. Takımımızı gençleştirdik. 2015 yılındaki 18 Yaş Altı Milli Takımımızın tamamı şu anda A Milli Takım'da oynuyor. Takımda yine 18 yaş altı takımından 2 sporcumuz var. Yurt dışından 3 sporcu katılacak. Onlar, tecrübeli sporcular. Onların katkısıyla kuvvetli bir takımımız var."

Çıtak, Dünya Şampiyonası'nda iyi sonuçlar elde etmek için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

"Hedefimiz bir üst klasmana çıkmak"

Gruptaki rakipleriyle daha önce de mücadele ettiklerini aktaran Çıtak, şöyle konuştu:

"Gürcistan ve Bulgaristan, grubun güçlü takımları gibi gözüküyor. Gürcistan, çok fazla Rus oyuncu oynatmasından dolayı takımımız karşısında tecrübeli bir ekip olacaktır. Takımımız hızlı, kondisyon olarak yeterli, çok güçlü oyunculardan oluşuyor. İyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Hedefimiz bir üst klasmana çıkmak. Bu hedefe ulaşmak için de planlarımızı ve çalışmalarımızı maçlarda uygulamamız gerekiyor. Hesabımızı ona göre yapıyoruz. Sporcularımız uzun yıllardır bir arada oynuyor. Bu bize avantaj sağlayacaktır."

Uzun yıllardır altyapılarını güçlendirmeye çalıştıklarını belirten Çıtak, bunun sadece antrenmanla gerçekleşemeyeceğini söyledi.

Yücel Çıtak, sporla okulun entegre yürüdüğü bir sistemin Türkiye'de uygulanması gerektiğini ifade ederek, çok iyi sporcuları üniversite sınavları yaklaştığı dönemde kaybettiklerini kaydetti.

Bu konuda çalışma yapılması gerektiğini dile getiren Çıtak, genç nüfusun bu şekilde sporda daha başarılı hale geleceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Spor

Güney Afrika Cape Town Çıtak Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title