Haberler

Milli Boksör, Yıllarca Boks Şube Sorumlusu Tarafından Cinsel İstismara Uğradığını İtiraf Etti

Güncelleme:

Boksta Türkiye üçüncülüğü ve birçok önemli derecesi bulunan D.K., Fenerbahçe Spor Kulübü'nde lisanslı boksördü. Yaklaşık 10 yıl spor hayatını devam ettirdiği kulübünde boks şube kaptanı tarafından cinsel istismara uğradığını iddia etti. Yaşadığı zor günlerin ardından da hukuk mücadelesi başlattı.

CİNSEL İSTİSMAR İDDİASI

Habertürk muhabiri Arzu Kaya'nın haberine göre kulübün boks şube sorumlusu tarafından cinsel istismar ve tehdit edildiğini, psikolojik tedavi görmeye başladığını belirten genç kadın yaşadıklarına kimseyi inandıramadı. Hatta 'iftira' suçlamasıyla kulüpten kovuldu.

ADLİ TIP: DEPRESYONA GİRDİ

Hukuk mücadelesi başlatan D.K. Adli Tıp'ın kapısını çaldı. Adli Tıp raporunda milli sporcunun yaşadığını belirttiği olaylara bağlı olarak depresyona girdiği kaydedildi. Uzmanlar, olaylar sonrası genç kadının sağlığının basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek şekilde bozulduğunu ifade etti. Raporda kadının yaşadığı olaydan şiddetli düzeyde etkilendiğinin altı çizildi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Kulüpte kendisine destek bulamadığını iddia eden D.K. soluğu savcılıkta aldı. Aralık 2017'de Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili "cinsel istismar" suçundan soruşturma başlattı. Boks şube sorumlusu M.Ö. şüpheli olarak Nisan 2018'de ifade verdi. Sporcunun başarısızlığı nedeniyle kulüpten ayrıldığını iddia eden M.Ö., kendisine iftira atıldığını öne sürdü, suçlamaları kabul etmedi. M.Ö.'nün kulüpteki yönetim değişikliği nedeniyle pozisyonuna devam etmediği öğrenildi.

Savcılık ise soruşturmasında her iki tarafı ve tanıkları dinledi. Adli Tıp raporunu da dosyaya ekledi.

"PES ETMEYECEĞİM"

Yaşadıklarını anlatan D.K. korktuğunu belirterek, "İntihar etme meyiline geldim. Yıllarca tehdit ediyorlardı. Kadın olmamı kullanarak 'senin adın kirlenir' dediler. Maça çıkarılmamayla tehdit edildim. Pes etmeyeceğim. Bu işin peşini bırakmayacağım. Çünkü ben zaten kaç yıldır hapis yaşadım. İçimde hapis yaşadım. Hâlâ da yaşıyorum" dedi. Kulüpteki arkadaşlarının da kendisine destek olmadığını söyledi.

"SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Avukatı Şeref Erdem Eren ise, "Bu süreç çokça kişinin başına gelmesine rağmen hiç kimse destek bulamadığı için bu konular kapatılıyor ve gidiyor. Sürecin takipçisi olacağız. Peşini bırakmama gayretindeyiz" diye konuştu.

Öte yandan Fenerbahçe Spor Kulübünden konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: Haberler.com / 3. Sayfa

Fenerbahçe Türkiye 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500

Yorumlar (21)

LORİS PARFUM:

GÜNDEM OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYOR BENCE Kİ BU KADAR YIL ARADAN NE ALAKA

10
9
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Boks halter güreş futbol bunları çalıştıran erkek böyle dallarda kadınınneişi var bana geri kafalı diyen olur ama elinin hamuruyla kadınlar böyle işlere kalkarsa bu tür olaylar olur öyle bir devirde yaşıyoruz dört biryanımız sapık oldu bunun önlemini almıyorlar onun için böyle dallardan ve erkeklerle biraraya gelmekten artık kadınlar çekinsin bence yanlız bile kalınmaz artık bizi böylelerden koruyan Yok kendikendimizi korumaz artık uyanık olmak uzak durmak gerek

15
4
yanıtYanıtla
bir get işine:

reel le tehdit hayırdır başkasını tehdit eden ilerici mi oluyor

yanıt0
yanıt0
ENGIN CAN:

BAKIYORUMDA HEMEN HOCAYI DESTEKLEYİP BAYAN SPORCUYU ELEŞTİRMEYE BAŞLAMIŞSINIZ. PEKİ BU KIZ SALAKMIDA GÜNDEME TACİZ OLAYIYLA GELSİN. YADA SALAKMIKİ KENDİNİ VE ÖMUR BOYU TAKİP EDECEK BU LEKEYİ GÜN YUZUNE CIKARSIN. DEMEKKİ TAK ETMİŞ ARTIK CANINA. KİMSE DURDUK YERE BÖYLE Bİ ŞEY SÖYLEMEZ. BU ARAŞTIRILMALI. O HOCADA YAPMIŞSA BÖYLE BİŞE BELASINI BULMALI

9
5
yanıtYanıtla
Deniz:

Benim dırek kafamda şu ışık yandı neden 10 yıldır bekledın nıye şimdıye kafadar bu yün eydın

8
6
yanıtYanıtla
LEYLA:

DEMEK Kİ İSTEKLERİ YERİNE GETİRİLMEMİŞ HANIM EFENDİNİN, . ŞİMDİYE KADAR NEREDEYDİ ACABA???? LAHANAYI YERKEN KITIR KITIR, İSTEKLER YERİNE GETİRİLMEYİNCE İSTİSMAR. . VAY UYANIK VAY. . . DAVANDA SAMİMİ OLSAYDIN ÇOKTAAAAAN ŞİKAYETTE BULUNURDUN. BENCE ASIL İSTİSMARCI SENSİN.

7
6
yanıtYanıtla
KUZEY POYRAZ ATEŞDAĞLI:

Fenerse normaldir baştan aşağı ahlaksız bir klüp çünkü....#fenerbahçedesıradanbirgün

2
8
yanıtYanıtla
ya demek oyle:

Yenimi aklina geldi yillarca istismara ugramismis ilk ugradiginda aklin nerdeydi!, gidip sikayet etseydin herkes bir yer gelmek icin gozyumuyor ondan sonrada ben istismar edildim gecin bunlari artik ya karnim sisdi!!!!!

9
0
yanıtYanıtla
Bi gidin yaa:

Sanki zorla yapıyorlar 10 sene işini hallet sonra depresyona gir... yeni mi farketmiş hukuk polis avukat olduğunu...

4
5
yanıtYanıtla
Ciletci:

BU KARI AYILMIS BIRAZDAHA ICKI VERIN SUNA

3
4
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title