Haberler

Milli Arşiv Kanunu Tasarısı Alt Komisyona Havale Edildi

Hükümet Tarafından Bir Süre Önce TBMM Başkanlığı'na Gönderilen Milli Arşiv Kanunu Tasarısı, Plan Bütçe Komisyonu'nda Alt Komisyona Havale Edildi.

Hükümet tarafından bir süre önce TBMM Başkanlığı'na gönderilen Milli Arşiv Kanunu Tasarısı, Plan Bütçe Komisyonu'nda alt komisyona havale edildi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba başkanlığında toplanan Plan Bütçe Komisyonu'nda bugün Milli Arşiv Kanun Tasarısı'nı ele aldı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, tasarıyı komisyona sunumunda yaptığı konuşmada köklü bir devlet olan Türkiye'nin elindeki belgelerin sadece kendisini değil, Balkanlar, Orta Doğu ve Orta Asya'da 30'a yakın ülkeyi ilgilendirdiğini ifade etti. Bakan Şahin, bu ülkelerin, geçmişleriyle ilgili araştırma yapmak için Türk arşivlerine başvurması gerektiğini kaydederek, Türkiye'nin zengin bir arşiv belge hazinesine sahip olmasına rağmen yeterince değerlendirilmediğini vurgulayarak, görüşülen tasarıyla Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'nün fonksiyonunun yeni bir anlayışla düzenleneceğinin altını çizdi. Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü ile ilgili değişik kanunlarda düzenlemelerin bulunduğunu ifade eden Bakan Şahin, ''Bu tasarıyla genel müdürlük kurumsal bir yapıya kavuşuyor'' dedi. Komisyonda, Bakan Şahin'in sunumunun ardından verilen bir önergeyle tasarı alt komisyona havale edildi.

(AU-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title