Haberler

Milli Ağaçlandırma Seferberliği

Çölleşme ve kuraklık etkilerinin ortadan kaldırılması ve azaltılması amacıyla başlatılan "Milli Ağaçlandırma Seferberliği" kapsamında Adana'da "Mehmetçik Ormanı" oluşturuldu.

Adana Valisi İlhan Atış, Süleyman Demirel Arboretumu'nda düzenlenen etkinlikte, Adana'nın, ormanlık alanların korunması ve artırılması konusunda Türkiye'nin önde gelen illerinden birisi olduğunu söyledi. Atış, seferberliğin ormanlık alanların daha da artması anlamında yararlı olacağına inandığını belirterek, "Başlatılan bu seferberliğin hızla devam edeceğine inanıyorum. Hükümet, amacına en kısa sürede ulaşacaktır" dedi.

Adana Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz ise, "Milli Ağaçlandırma Seferberliği"ni Adana'da başlattıklarını ifade ederek, daha yeşil bir Adana için tüm vatandaşların bu seferberliğe destek vermesi gerektiğini ifade etti. Yılmaz, ormanların, toplumun ihtiyaç duyduğu odun hammaddesini karşılamanın yanı sıra doğal çevrenin en önemli unsuru olduğunu vurgulayarak, ülke kalkınması için ormanların korunması, geliştirilmesi ve çok yönlü olarak işletilmesini hedeflediklerini kaydetti. Dünyada her yıl ortalama 13 milyon hektar ormanın yok olduğunu, Türk ormancısının ülke varlığını 20.2 milyon hektardan 21.2 milyon hektara çıkardığını, Türkiye'nin, orman varlığını artıran ender ülkeler arasında yer aldığını ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Asırlardır tahrip edilen orman alanlarını yeniden verimli hale getirmek için çeşitli çalışmalar yapmaktayız. Ülkemiz ve bölgemiz için beklenen en önemli sorun su ve yağışlardaki azalmalara bağlı kuraklık. Bu, tarımda ve orman ürünlerinde, su kaynaklarında azalışa neden olacak. Böyle bir felaketin yaşanmaması için ağaç ve orman en büyük kaynaklarımız. Kaynaklarımızı gözümüz gibi korumalı ve varlıkları artırmalıyız. Bu da tüm vatandaşların fidan dikmesi ve orman oluşturması ile olacak. Bakanlığın başlatmış olduğu 2008-2012 yıllarını kapsayan 'Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği Eylem Planı'nda Adana için toplam 74 bin hektar alanın ağaçlandırılması ve rehabilitasyonu hedeflendi. Üzerimize düşen görevi yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız." Yılmaz, seferberliğin kamuoyuna tanıtılması amacıyla çeşitli kampanyalar düzenlediklerini belirterek, bu kapsamda "1 SMS 1 Fidan Kampanyası"na başladıklarını, "1923" nolu hatta gönderilecek her SMS'nin fidan olarak toprakla buluşacağını söyledi.

Arboretumdaki etkinliğin ardından "Milli Ağaçlandırma Seferberliği" kapsamında Yüreğir ilçesine bağlı Menekşe köyü yakınlarında "Mehmetçik Ormanı" oluşturuldu.

Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, yurt savunmasını emanet ettikleri kahraman Mehmetçiklere vefa göstermek adına orman oluşturduklarını belirterek, bu kapsamda 176 adet fıstık çamı ve harnup fidanını toprakla buluşturduklarını ifade etti. Gelecek nesillerin iyi bir çevre bilinciyle yetiştirilmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, "Bize bu kadar yarar sağlayan, ülke ekonomisinde önemli yeri olan ormanlarımızı korumalı, ağaç dikip, yeni ormanlar yetişmesine yardımcı olarak milli servetimize sahip çıkmalıyız" diye konuştu.

Yılmaz daha sonra, geçici işçiyken kadro alan orman işçilerinin aralarında topladıkları 49 bin YTL'yi Mehmetçik Vakfı Adana Temsilcisi Çoşkun Eken'e teslim etti. Daha sonra Vali Atış, Orman Bölge Müdürü Yılmaz ve beraberindekiler, Mehmetçik Ormanı'na fidan diktiler. Fidanların yanlarına konan yaş kütüklerine ise, Adanalı 176 şehidin isminin yazılı olduğu plaketler çakıldı.

(FK-MT-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title