Haberler

Milletvekillerinden Gazeteciler Cemiyeti'ne Ziyaret

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu ve AK Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti'ni Ziyaret Etti

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu ve AK Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Kutlu, ziyarette Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti'nin Adıyaman ve ülke menfaatleri doğrultusunda çok başarılı işlere imza attığını belirtti. Yeni yönetimin bundan sonra da çok başarılı çalışmalar yapacağına inandıklarını dile getiren Kutlu, şunları kaydetti:

'Adıyaman basını, görsel ve muhteva açısından son dönemde hızla kendini yeniledi. Bunda cemiyetin yaptığı başarılı çalışmaların mutlaka katkısı vardır. AB destekli eğitim projesindeki eğitim ve İspanya'daki basınla bilgilerin karşılıklı paylaşımı kendini yenileyen basın için bir şans olmuştur.

Adıyaman basınının kat ettiği mesafeyi ve ortaya koyduğu gelişmeyi gururla izliyorum. Gelişen basının, Adıyaman?ın gelişimine ve değişimine önemli katkı sağladığına yürekten inanıyorum. Çünkü basın toplumu etkileyen, kamuoyu oluşturan ve yönlendiren bir güce sahiptir. Bu güç ne kadar artarsa, toplumun gelişimi ve değişimi o denli hız kazanır. Gelişen basın, meslek örgütünü de güçlendirir. Başkan Zeki Dişkaya, yönetim kurulunu ve bütün üyelerini kutluyorum.'

- 'İLKELİ VE OBJEKTİF HABERCİLİK'-

Ahmet Aydın ise Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti'nin bir meslek birlikteliği olmanın yanı sıra bir sivil toplum örgütü olarak da çok başarılı işlere imza attığını ifade etti.

Halkın doğru bilgilenmesini sağlamak amacıyla, özveriyle görev yapan çok değerli basın çalışanlarının meslek birlikteliği olan Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti'nin çalışmalarının kendilerine yön verdiğini dile getiren Aydın, şöyle devam etti:

'Basın camiası, kamuoyunun doğru ve tarafsız haber almasını sağlayarak demokrasimizin yaşamasına ve gelişmesine katkıda bulunan kurumların başında gelmektedir. Görev yapan tüm basın mensuplarının, basın meslek ilkelerine göre hareket ederek doğru, ilkeli, objektif habercilik anlayışını her şeyin üstünde tutma gayreti içinde olduğuna inanıyor ve görüyorum. Mesleklerinin tüm zorluklarına rağmen, halkımızı gelişen olaylar hakkında bilgilendirmek için özveriyle çalışan ve bir kamu görevini ifa eden değerli basın mensuplarımızın gazetecilik etik normları içerisinde bundan sonrada başarılı çalışmalara imza atacağına olan inancım tamdır.'

Aydın, TOKİ sürecini Adıyaman milletvekilleri ile birlikte yakından takip ettiklerini, gelinen süreçte ne kadar güzel ve yerinde bir çalışmaya katkı sunduklarını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

- ZEKİ DİŞKAYA-

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya ise demokraside en önemli unsurlardan birinin de sivil toplum örgütleri olduğunu ifade etti.

Anadolu'da gazetecilik olgusunun başlamasıyla birlikte her dönemde güçlü ve etkili bir yerel basına sahip olduğunu, teknolojik gelişmelerin iletişim alanında ülke genelinde kat edilen mesafenin nitelik ve nicelik açısından arttığını ifade eden Dişkaya, şöyle devam etti:

'Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti'nde çalışmalarımıza aralıksız devam etmekteyiz. Eksiklerimize rağmen, geçen süre içerisinde bir sivil toplum örgütünün yapması gereken işleri yaptığımıza inanarak, ancak yapmamız ve yapabileceklerimizin neler olduğunu bilerek daha nice kongreler gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Adıyaman Gazeteciler Cemiyetini ayakta tutan tüm Yönetim Kurulu arkadaşlarıma ve özellikle Cemiyet üyelerimize bu nedenle şükranlarımı sunuyorum.'

Ziyaret sırasında misafirlere yöresel Adıyaman hıtabı ikram edildi.

(FER-SEÇ-ÜNS) - ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title