Haberler

Milletvekillerinden Açlık Grevi Protestosuna Destek

Taksim tramvay durağında bir araya gelen HDK üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, cezaevlerinde 12 Eylül gününden bu yana devam eden açlık grevlerine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Taksim tramvay durağında bir araya gelen HDK üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, cezaevlerinde 12 Eylül gününden bu yana devam eden açlık grevlerine ilişkin basın açıklaması yaptı. Grup, "Ölüm değil çözüm" yazılı pankart ve "Çatışma değil müzareke","Savaş ölümdür barış yaşamdır", "Operasyon değil demokratik çözüm", "Zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük" şeklinde çeşitli dövizler taşıdı. BDP İstanbul Milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Sırrı Süreyya Önder, sanatçı Ferhat Tunç ve BDP İstanbul İl Eş Başkanı Asiye Kolçak'ın da katılarak destek verdiği grup adına basın açıklamasını HDK adına Aysel Güzel okudu. Grup sık sık, "Ölüm değil çözüm istiyoruz", "Anadil haktır engellenemez","Siyasi tutuklular onurumuzdur" şeklinde sloganlar attı.

DİYALOG VE ÇÖZÜM İSTEMEKTEDİRLER

12 Ekim 2012 tarihinde cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerine karşı süren sessizliğin endişe yarattığını belirten Aysel Güzel, "Gerekli önlemler alınmaz, tutuklularla diyalog yolu bulunmaz, insani ve demokratik talepler karşılanmaz ise tek tek yada toplu ölümler kaçınılmaz olacaktır. Açlık grevi başlatan Kürt siyasi tutukluları diyalog ve çözüm istemektedir. Tutuklu ve hükümlüler başta anadilde savunma hakkı olmak üzere, cezaevlerindeki kötü koşulların son bulması, Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit koşullarının ortadan kaldırılması ve Kürt sorununda eşit hakları dayalı, barışçı ve demokratik çözüm için adım atılmasını beklemektedirler. Açlık grevlerine seyirci kalmak, ölümlere, çatışmalara ve savaşa seyirci kalmaktır. Türkiye'nin demokratikleşmesi, Kürt sorunun demokratik çözümünden yana olan herkesi bu sorun karşısında hızla adım atmaya çağırıyoruz" dedi.

LÜTFEN ELİNİZİ ÇABUK TUTUN

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, bugün cezaevlerinde 10 bine yakın kişinin açlık grevinde olduğunu söyleyerek, "Arkadaşlarımızın talepleri Kürt sorununun çözümü açısından olmazsa olmaz taleplerdir. Sayın Başbakan her zaman İmralı'da görüşmeler olabilir diyorsanız derhal görüşmeleri başlatın ölümleri durdurun. Cezaevlerindeki arkadaşlarımızın sesine ses verelim. Çünkü onlar kendileri için hiçbir şey istemiyorlar Onlar, bizim çocuklarımızın yaşasın, bu ülkede savaş olmasın diye. Bu ülkede halklar eşit ve özgür olsun diye kendi bedenlerini ölüme yatırmış durumdalar. Ne yazık ki hükümet sağır ve dilsiz. Hükümet yetkilileri lütfen elinizi çabuk tutun, bu ölümleri durdurun" dedi.

ANADİL ŞEYTANLIK DEĞİL DOĞUŞTAN BİR HAKTIR

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de, "Anadile şeytanlık diyen bir zihniyet dünyada eşi görülmemiş bir gayri insanilikte yaklaşık 1 yıla aşkın süredir uygulanan tecrit işte bu iki meselenin görünür olmasını ve bilinir olmasını istemiyorlar. Bu bilinirse barışın anahtarının Öcalan'ın elinde olduğu da bilinecek. Bu bilinirse anadilin bir şeytanlık değil, doğuştan her insanın doğal bir hakkı olduğu bilinecek. O yüzden bu arkadaşlarımız bir çığlık gibi bedenlerini bunların suratlarına çarpmak istiyorlar" dedi.Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı

FOTOĞRAFLI - İstanbul / Beyoğlu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sırrı Süreyya Önder İstanbul Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title