Haberler

Milletvekilleri Mazbatalarını Alıyor

AK Parti'den İstanbul milletvekili seçilen Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce mazbatasını aldı.

AK Parti'den İstanbul milletvekili seçilen Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce mazbatasını aldı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Bozkır ve Güllüce'ye, İl Seçim Kurulu Başkanı Hayriye Gül, 7 Haziran'da milletvekili seçildiklerini belirterek, mazbatalarını verdi.

Bozkır, ikinci kez mazbata aldığını belirterek, Türkiye'de demokrasinin varlığının bu seçimlerde teyit edilmiş olduğunu söyledi.

Seçimlere ilişkin yaratılmak istenen bazı soru işaretleri olduğunu ifade eden Bozkır, şunları kaydetti:

"54 milyon seçmeni bulunan ve yüzde 85 katılım olan bir ülkede hiç bir sıkıntı yaşanmadan seçimleri geride bırakmış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye için iftihar edilecek bir demokrasi adımı oldu. Seçim sonuçları milletimizin takdiridir. Bütün partiler de seçim sonuçlarını, verilen mesajları değerlendiriyor. İnşallah önümüzdeki dönemde bu sonuçlardan bir hükümet kurma çabası başlayacak. Ümit ediyorum ki Türkiye'nin hayrına, ülkemizin çıkarlarına olacak. Ülkemizi çok daha ileriye getirecek bir hükümet bu yapıdan ortaya çıkacaktır. Hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Volkan Bozkır, 25. dönemde de TBMM'nin mensubu olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de seçim sonuçlarının hayırlı olması dileğinde bulundu. Bozkır ile İstanbul'un iki bakanı olduklarını belirten Güllüce, yüksek katılımlı ve son derce uygarca bir seçim yaşandığını dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

İdris Güllüce Volkan Bozkır Ak Parti İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title