Haberler

Milletvekilleri Mazbatalarını Alıyor

7 Haziran Pazar günü yapılan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, milletvekili seçilenler mazbatasını almaya devam ediyor.

7 Haziran Pazar günü yapılan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, milletvekili seçilenler mazbatasını almaya devam ediyor.

Bartın

AK Parti'den milletvekili seçilen Yılmaz Tunç, mazbatasını aldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun,  AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav, Merkez İlçe Başkanı Ali Eyüp Ustaoğlu ve partililerle Bartın Adliyesine gelen Tunç, İl Seçim Kurulu Başkanı Ayşegül Öselmiş'ten mazbatasını alarak tebrikleri kabul etti.

Tunç, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada,  23. ve 24 . dönemlerde olduğu gibi yeni dönemde de Bartın'ı en iyi şekilde temsil etmek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Bingöl

AK Parti'den milletvekili seçilen Şebnem Koçakelçi ile Enver Fehmioğlu ve HDP'den milletvekili seçilen Hişyar Özsoy, mazbatalarını aldı.

İl Seçim Kurulu üyesi Cemal Yıldırım, Bingöl Adliyesinde düzenlenen ilk törende, Hişyar Özsoy'a mazbatasını verdi.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Özsoy, Bingöl'ü layıkıyla temsil etme şansını elde ettiğini belirterek, "Barış talebini yükselteceğiz. Sorumluluğumuz son derece büyük, işimizin zorluğunun farkındayız. İnsanlarımızın hem barış hem de hizmet açısından beklentileri çok yüksek. Biz de elimizden geleni yapacağız" dedi.

Daha sonra bir grup partiliyle adliyeye gelen AK Parti Milletvekilleri Şebnem Koçakelçi ve Enver Fehmioğlu'na da mazbataları kurul üyesi Cemal Yıldırım tarafından takdim edildi.

Koçakelçi, seçim sürecinde kendilerine ve partilerine yönelik gösterilen ilgi ve destek dolayısıyla Bingöl halkına teşekkür ettiklerini söyledi.

Fehmioğlu ise halktan aldıkları vekaleti emanet olarak kabul ettiklerini ifade ederek, verilen sorumluluğu en iyi şekilde taşıyacaklarını kaydetti.

Siirt

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, mazbatasını aldı.

Siirt Adliyesinde düzenlenen törende İl Seçim Kurulu Başkanı Mehmet Selim Karakuzu Aktay'a mazbatasını takdim etti.

Aktay, burada yaptığı açıklamada, bölgede seçmen üzerindeki baskı ve manipülasyonlar nedeniyle seçmen iradesinin tam olarak yansımadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu baskılar halen kendini his ettiriyor. Bölgede tek tip bir 'Kürt halkı' oluşturma konusunda sergilenen ağır baskılar var. Buna rağmen bize cesaretle oy veren kendi seçmenimizi mahcup etmemeye çalışacağız. Bu aldığımız mazbata, seçmenimizden aldığımız emanetin resmi tescilidir. Bu emaneti inşallah yerlere düşürmeyeceğiz. Bizden beklentilerin ne olduğunu iyi anlamaya çalışıp, yerine getirmeye çalışacağız."

Erzurum

Erzurum'da, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ve partililerle Erzurum Adliyesine giden milletvekilleri Adnan Yılmaz, Zehra Taşkesenlioğlu ve İbrahim Aydemir, burada vatandaşlarla selamlaştı.

İl Seçim Kurulu Başkanı Emine Kahraman, AK Parti'li milletvekillerine hayırlı olsun dileklerini ileterek mazbatalarını verdi. Efkan Ala'nın mazbatasını ise AK Parti İl Başkanı Yeşilyurt aldı.

Van

Van Adliyesindeki İl Seçim Kuruluna giden HDP'li milletvekilleri Lezgin Botan, Yurdusev Özsökmenler, Adem Özcaner, Remzi Özgökçe, Selami Özyaşar, Tuğba Hezer ve Figen Yüksekdağ'ın avukatı Fehim Oflas, mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Ali Öztürk'ten aldı.

Öztürk ile bir süre sohbet eden milletvekilleri adına adliye çıkışında açıklama yapan Yurdusev Özsökmenler, seçimdeki desteklerinden dolayı Van halkına teşekkür ederek, bundan sonraki süreçte halkın gösterdiği teveccühe layık olmaya çalışacaklarını söyledi.

Özsekmenler, oy veren vermeyen herkesin vekili olacaklarını bildirerek, kentin problemleri konusunda aktif şekilde çalışacaklarını, özellikle kesintiye uğrayan Çözüm Süreci'nin hız kazanması için çaba göstereceklerini ifade etti.

Ağrı

HDP'den milletvekili seçilen Berdan Öztürk, Dirayet Taşdemir ve Mehmet Emin İlhan İl Seçim Kurulu Müdür Vekili Naime Kol Yarcan'dan mazbatalarını aldı. Milletvekili Leyla Zana'nın il dışında bulunması nedeniyle mazbatası HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk'e verildi.

HDP milletvekili Dirayet Taşdemir, yaptığı açıklamada, halkın iradesini barıştan ve demokrasiden yana kullandığını söyledi.

Bitlis

AK Parti'den milletvekili seçilen Vedat Demiröz'e mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Hacı Süleyman Arslan taktim etti.

Demiröz, bütün Bitlis'in milletvekili olacağını belirterek, bu süreçte yarım kalan hizmetlerin devamını sağlayıp yeni hizmetlerin de yapılması için çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

Enver Fehmioğlu Yasin Aktay Ak Parti Bingöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title