Haberler

Milletvekilleri Kayıt Yaptırıyor

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, "AK Parti Çözüm Süreci'nde geliştirdiği politikalara bu dönemde sahip çıkacak.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, "AK Parti Çözüm Süreci'nde geliştirdiği politikalara bu dönemde sahip çıkacak. Ben buna inanıyorum" dedi.

Gazeteci ve yazar olan Miroğlu, Meclis'e ailesiyle birlikte gelerek kaydını yaptırdı.

Kayıt işleminin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Orhan Miroğlu, duygu ve düşüncelerine ilişkin soru üzerine, şu anda oğlu Zerdeşt'i çok düşündüğünü belirterek, hem siyasi hem de yazarlık yaşamında oğlunun belirleyici rolü bulunduğunu söyledi.

Miroğlu, "O, bu desteği sunmasaydı bugün parlamentoda olmayacaktım. Bu yüzden o benim meleğim. Yanında iki melek daha var annesi ve ablası" diye konuştu.

"Koalisyon tartışmaları çerçevesinde Çözüm Süreci en önemli aktörlerden biri. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Orhan Miroğlu, şunları söyledi:

"(Geçici bir konjonktür var) diyelim. Bu geçici konjonktürde Çözüm Süreci'nin biraz muallakta kaldığını görüyoruz. Ama kalmamalı. AK Parti Çözüm Süreci'nde geliştirdiği politikalara bu dönemde sahip çıkacak. Ben buna inanıyorum. Ama tabi koalisyonun şartları ne olur onu şimdiden kestirmek zor. CHP ile yapılacak bir koalisyonla, MHP ile yapılacak bir koalisyon arasında mutlaka Çözüm Süreci, AB süreci bakımından farklar olacaktır. Ama Çözüm Süreci bu ülkenin milli bir meselesi ve koalisyonun şartları nasıl oluşursa oluşsun bu milli mesele her zaman koalisyonun gündeminde olacak diye düşünüyorum."

"Dolmabahçe mutabakatı devam eder mi?" sorusuna üzerine Miroğlu, mutabakatın biraz tartışmalı bir konu olduğunu dile getirerek, bu tartışmayı artık sürdürmemek, yeni sayfa açmak gerektiğini düşündüğünü ifade etti.

"HDP bildiğiniz gibi bir 'bölge partisi' niteliğinde"

Oraya takılıp kalınmaması gerektiğini de vurgulayan Miroğlu, şöyle devam etti:

"Çözüm Süreci'nde elde ettiğimiz tecrübeleri, siyasi partiler olarak hepimiz bir muhasebe yaparak yola devam etmek en doğrusu. Bu bakımdan Çözüm Süreci ise en temel problemlerimizden biri. Yani Suriye'de olup bitenlere, bölgede AK Parti'nin kaybettiği oylara da baktığınız zaman, bir siyasi kopuşun daha da derinleşmemesi için, Doğu ve Güneydoğu'da bu siyasi boşluğu doldurabilmek için bence çok hassasiyet ve duyarlılık göstermek gerekiyor. Çünkü, bu siyasi boşluk kaybolduğu zaman yerini Türkiye'nin merkez partilerinden birisi, merkez sağ ve sol partilerinden birisi doldurmuyor maalesef. HDP bildiğiniz gibi bir 'bölge partisi' niteliğinde. Onun ezici bir şeyi, siyasi ağırlığı söz konusu oluyor. Bu Kürt toplumu açısından bence makbul bir şey değil. Çoğulculuğu her şeyden önce tehdit eden bir durum. Siyasi çoğulculuğunu kaybetmiş bir toplumun demokratik, barışçıl süreçlere katkıda bulunma dinamikleri, imkanları o oranda az olur."

"Erken seçim, hiç tahmin etmiyorum öyle bir şey olsun"

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın da kayıt yaptırmaya ailesiyle birlikte geldiğini bildirerek, milletin kendilerine verdiği görevi layıkıyla yapmak için çok çalışacaklarını anlattı.

Akın, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatı dolayısıyla ailesine, yakınlarına ve millete başsağlığı diledi.

Bu arada görevlilere ve basın mensuplarına "höşmerim tatlısı" ikram eden Ahmet Akın, gazetecilerin, "Balıkesir'in tanıtımı için mi?" sorusuna ise gülerek, "Biraz" karşılığını verdi.

Koalisyon ve erken seçim tartışmalarına ilişkin soruya ise Akın, şu yanıtı verdi:

"Erken seçim, hiç tahmin etmiyorum öyle bir şey olsun. Muhakkak bir hükümet formülü çıkacaktır ortaya. Ama bu seçimde milletin mesajını iyi algılamamız gerekiyor hep birlikte. Milletin verdiği mesajda; Şu andaki mevcut AKP iktidarına ve onun sistemine 'dur' dedi. Geri kalan partilere de 'hükümeti kur' dedi. Onun için herkesin sorumluluğunu alıp, elini vicdanına koyup ona göre devam etmesi gerekiyor. Hep birlikte verdiği dersi almak zorundayız."

AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik ise çok büyük heyecan duyduğunu ifade ederek, "Yeni bir başlangıç. İnşallah vatana, millete hayırlı hizmetler yapmak nasip olur. Özellikle kadınların ve gençlerin sesi olmak için çalışacağız" görüşünü dile getirdi.

Bu arada, TBMM'ye gelerek kayıt yaptıran milletvekili sayısı 243'e ulaştı.

Kaynak: AA / Politika

Balıkesir Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title