Haberler

Milletvekilleri Kayıt Yaptırıyor

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın parti liderlerini bu hafta davet edebileceği açıklamasına ilişkin, "İsabetli olur. Cumhurbaşkanı'nın anayasal sınırları içerisinde gerçekten de üzerine düşen uzlaştırıcı rolü oynamasında yarar var" dedi.

TBMM'de 25. dönem milletvekillerinin kayıt işlemleri sürüyor. CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız ve CHP Ankara Milletvekili Emir, kayıt işlemlerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Emir, "Sizce en iyi koalisyon hangisidir?" sorusunu, "Şu an için halkımız AKP'ye 'Artık yeter' dedi. Daha özgürlükçü, daha demokratik, hukukun üstünlüğünün olduğu Türkiye kurmak noktasında ana aktör olarak CHP'ye rol verdiği görülüyor" şeklinde yanıtladı.

Emir, seçim bildirgelerindeki projeleri gerçekleştirmek için yola çıktıklarını ve bunu başaracaklarını belirtti.

"Nasıl bir koalisyon olmalı?" sorusu üzerine Emir, "Üzerinde çalışmak gerekir ama ana aktörün CHP olacağı güçlü bir hükümet, gerçekten de ülkemizin ihtiyaç duyduğu, barışı, hukuku, demokrasiyi yerine getirecek bir hükümet öneriyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Emir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "İsabetli olur. Tabii görüşme yerinin neresi olacağını şimdiden tahmin edemiyoruz ancak Cumhurbaşkanı'nın anayasal sınırları içinde gerçekten de üzerine düşen uzlaştırıcı rolü oynamasında yarar var" dedi.

"İktidar ortağı değil, iktidar olmak istiyoruz"

CHP Sivas Milletvekili Akyıldız da seçim sonuçlarının ülkeye ve millete hayırlı olması temennisinde bulundu.

Hem yeni hem de zor bir dönemin başladığını ifade eden Akyıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hem ülkemizin sorunları ve sıkıntıları hem de Mecliste oluşan sandalye açısından zor bir dönem. Tek başına iktidar olmayan, Meclis çoğunluğu elde edemeyen bir grup var. O nedenle de biz bu dönem CHP olarak başından beri hep söylüyoruz, iktidar ortağı değil, iktidar olmak istiyoruz ama tabii bu tabloda ne olur? Ancak azınlık hükümeti olursa ve dışarıdan destek bulursak tek başımıza iktidar olabiliriz."

"Sizce en iyi çözüm ne?" sorusuna"CHP'nin tek başına iktidarıdır" karşılığını veren Akyıldız, "Azınlık hükümeti mi?" sorusu üzerine de şunları kaydetti:

"Azınlık hükümeti tabii ama yarın Parti Meclisi (PM) toplantımız var, PM'de görüşmeler yapılacak. Daha sonra yine yetkili organlarımızda değerlendirmeler yapılacak. Tabii ülkenin iktidarsız kalmaması noktasında Sayın Genel Başkanımızın bir açıklaması var. Bana göre de doğru bir açıklamadır. Yani ülkemizde bulunduğu bu zor şartlarda olabilirse tabii azınlık hükümeti ama olmazsa bir koalisyon zorunluluğu var.

Toplum şunu açık açık söyledi:  13 yıldır AKP iktidarının artık biraz muhalefette kalması gerektiğini. Toplum bu işareti bize verdi ama tabii şartlar ne getirir, ne götürür onun değerlendirmesini yetkili organlarımız yapacak."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasını da değerlendiren Akyıldız, "Olumlu. Cumhurbaşkanımızın artık bir siyasi partinin genel başkanı gibi hareket etmek yerine gerçekten cumhurbaşkanı olmasını talep ediyoruz. Çağırması, davet etmesi de güzel. O anlamda olumlu buluyorum" görüşünü paylaştı.

Eski Kültür Bakanı ve CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ile CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve  MHP Burdur Milletvekili Alparslan Ahmet Dursun, MHP Sivas Milletvekili Celal Dağgez, MHP Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Tolga Orhan, MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın ve MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy ile Meclise kayıt yaptıran milletvekili sayısı 44 oldu.

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ali Akyıldız Murat Emir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title