Haberler

Milletvekilleri Fenerbahçe'nin Tur Atlayacağından Emin

Coşkun Ergül - Milletvekilleri, yarın deplasmanda UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçında Benfica ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'nin tur atlama şansını yüksek görüyor.

Coşkun Ergül - Milletvekilleri, yarın deplasmanda UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçında Benfica ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'nin tur atlama şansını yüksek görüyor.

Fenerbahçe'li, Galatasaray'lı, Beşiktaş'lı ve Trabzonspor'lu bir çok milletvekili, Benfica- Fenerbahçe maçını AA muhabirine değerlendirdi. Milletvekilleri, Fenerbahçe'nin İstanbul'da oynadığı futbolu deplasmanda da oynaması durumunda finale kalacağından emin.

Fenerbahçe'li AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, Fenerbahçe'nin şansının oldukça yüksek olduğunu söyledi.

Fenerbahçe'nin sarı kart cezalı ve sakat birkaç futbolcusu olduğunu belirten Domaç, "Orta sahada ufak bir sıkıntımız var. Meireles yok, Mehmet Topal ve Webo sarı kart cezalısı ama onların yerine ikame edeceğimiz kişiler var" dedi.

Domaç, "İstanbul'da oynadığımız futbolu orada oynayabilirsek ki oynayacağımızı umut ediyorum finale kalacağız. Ama sonuçta bu futbol; futbolu biz barış, kardeşlik için oynuyoruz. Ülkemizin ismini Avrupa'da, dünyada duyurduğumuzu gözden kaçırmamamız gerekir. Fair play içerisinde bu işleri sürdürmeliyiz" diye konuştu.

Türkiye'nin bir kaç takımının çeyrek finalde, yarı finalde, finalde olması gerektiğine işaret eden Domaç, "Türkiye'nin futbol niteliği buralara yükseldi artık. Fenerbahçe kupayı alırsa diğer takımlara da motivasyon olur" dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, "Yaşa Fenerbahçe diyorum, bunu twitlerimde de yazıyorum. Fenerbahçe'nin kazanması için dua ediyoruz, inşallah kazanacağız" derken; AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Gaziantepspor'lu olduğuna vurgu yaparak, "Türkiye adına tüm Türk takımlarının yanındayız, Türk takımı olarak Fenerbahçe'nin kazanmasını istiyorum" sözlerini sarf etti.

-"İnşallah yüzümüzün akıyla çıkar"-

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, bir Galatasaray'lı olarak Fenerbahçe'nin geçen hafta Benfica'yı 1-0 yenmesinden gurur duyduğunu söyledi.

"İnşallah Perşembe günü de yüzümüzün akıyla çıkar diye ümit ediyorum" diyen Turan, Türk takımları sınır dışına çıktığı zaman onlara milli takım olarak baktıklarını kaydetti.

Fenerbahçe'li AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, bu maçtan ümitli olduğunu ifade etti. Fenerbahçe'nin İstanbul'daki, diğer Avrupa maçlarındaki gibi oynaması halinde bu maçı alacağını ve finale kalacağını belirten Sait, "İlk kez böyle bir final havasını yakaladık. İnşallah o finale de gideceğiz" dedi.

Trabzonspor'lu AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, Fenerbahçe'nin şansının yüzde 51 olduğunu söyledi. Fenerbahçe'li olmamakla beraber, Avrupa'daki maçlarında Fenerbahçe'yi canı gönülden desteklediğini dile getiren Akman,

"Birinci maçı çok heyecanla izledim. Perşembe günü de en az bir beraberlikle Fenerbahçe'nin tur atlayacağına inanıyorum. Eğer bu maçı geçerse, çok büyük bir ihtimalle şampiyon olur diye düşünüyorum" diye konuştu.

-"Perşembe günü Fenerbahçe'liyiz"-

Galatasaray'lı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, "Türkiye'den bir takım yurt dışında maç yapıyorsa o takımdanız, Perşembe günü Fenerbahçe'liyiz" dedi.

"Her ne kadar Aykut hoca ilk maçtan sonra Fenerbahçe'nin şansını yüzde 49 olarak değerlendirdiyse de bence şimdi tam tersi oldu" diyen Arslan, "1-0 çok zayıf sonuç gibi gözükür ama karşı takım gözüyle baktığınız zaman, 2-0 öne geçseniz bile artı 90'da 2-1 oldu mu iş bitiyor. O yüzden bence Fenerbahçe'nin şansı yüzde 50'nin üzerinde. En kötü ihtimalle 2-1 yenilelim ama turu atlayalım" değerlendirmesinde bulundu.

Arslan, "Şampiyonluk şansı nedir- sorusuna, "Benim hayatımda bir düsturum var. Önce birinci basamağı çıkacaksınız. Merdivenin sonunu ilk günden gözetirseniz, arada tökezleme şansınız var. Önce bu turu geçsin, sonrası kolay" yanıtını verdi.

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Fenerbahçe'nin ligde havlu attığını ama Avrupa liginde, burada konsantre olamadığı için harcamadığı enerjiyi birikmiş olarak oraya aktaracağını bildirdi.

Fenerbahçe'nin çıkışa ihtiyacı olduğunu vurgulayan Kılıç, "Eğer bunu da yapamazsa seyirci gözünde sıkıntılı bir duruma düşebilir, onlar da bunun farkında. İstanbul'daki Benfica maçında Fenerbahçe ruhu vardı ikinci maçta da bu ruh devam edecektir. Finali garanti görüyorum" dedi.

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, gönlünden Fenerbahçe'nin orada da 1-0 kazanmasının geçtiğini söyleyerek, Fenerbahçe'nin İstanbul'da oynadığı güçle orada da oynaması halinde, sahadan en az 1-0'la ayrılacağını ve turu geçeceğini kaydetti.

-"Fenerbahçe-Trabzonspor maçlarında sıkıntı oluyor"-

Trabzonspor'lu AK Parti Ağrı Millletvekili Ekrem Çelebi, Fenerbahçe'nin kazanmasını istediğini dile getirdi.

Eşinin Fenerbahçe'li, iki çocuğunun ise Galatasaray'lı olduğunu vurgulayan Çelebi, "Eşinizle maç izlerken hiç sıkıntı oluyor mu-" sorusuna, "Sadece Fenerbahçe-Trabzonspor maçlarında sıkıntı oluyor. İki çocuğum da Galatasaray'lı, onlara karışmadık. 1990'lı yıllarda Galatasaray'ın Fatih Terim'le birlikte yükselişi vardı, o dönemde büyüdükleri için Galatasaray'lı oldular. Biz de müdahil olmadık" yanıtını verdi.

Çelebi, "Anne baba etkili olamamış" sözleri üzerine, "Biz de demokrasi var" dedi.

Beşiktaş'lı AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Fenerbahçe'nin tur şansını yüzde 50 olarak gördü. Fenerbahçe'nin İstanbul'daki oyunu orada oynaması halinde tur atlama şansının yüksek olduğunu ifade eden Fırat, final oynayacağını düşündüğünü bildirdi.

-"Şampiyonluğa götürecek tempo sergiledi"-

Muhalefet de Fenerbahçe'nin tur şansının yüksek olduğunu belirtiyor.

Galatasaray'lı CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, "Fenerbahçe gene 1-0 yenecektir. Fenerbahçe'ye inanıyor, güveniyor ve başarılar diliyoruz. Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı yüzde yüz vardır. Bu mücadele ruhuyla, azimle, bu kadroyla şansı var. İstanbul'daki maçta şampiyonluğa götürebilecek bir tempo sergiledi" diye konuştu.

Beşiktaş'lı CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Beşiktaş yöneticiliği yapmış birisi olarak Fenerbahçe'nin bu turu atlayacağına inandığını ifade etti.

Fenerbahçe'li CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Fenerbahçe'nin tur atlamasını, şampiyon olmasını herkesten çok istediğini belirtti.

Fenerbahçe'nin en güçlü yerinin orta sahası olduğunu kaydeden Kuşoğlu,

"Meireles, Mehmet Topal yok; sadece Selçuk defansa yönelik oynuyor, diğerleri forvete dönük oynuyor. Fenerbahçe, çok iyi gününde olmazsa sıkıntıya girer diye düşünüyorum. Herşeye rağmen tur atlayacağını düşünüyorum ama orta sahaya dikkat etmek lazım" uyarısında bulundu.

Kocaelispor'lu MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, "Gönlüm Fenerbahçe'nin kazanmasından yana" dedi.

Kocaelisporlu olduğunu ama yurt dışında oynayan takım hangisi olursa olsun onu desteklediğini dile getiren Türkkan, "Fenerbahçe'nin Benfica'yı yenip Türkiye'de bozulan morallerin düzelmesine katkısı olur diye düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

MHP Ankara Milletvekili Zuhal Topcu, Fenerbahçe'nin tur atlama şansını yüzde 90 olarak gördü.

-"Ülkemiz adına heyecan devam etsin"-

Galatasaray'lı MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, "1-0 çok avantajlı değil ama inşallah tur atlar. Skor ne olursa olsun, tur atlasın. Ülkemiz adına heyecanı devam ettirmekte fayda var" dedi.

Türk milliyetçisi olduğunu belirten Günal, yurt dışına hangi takım giderse gitsin, onu tuttuklarını kaydetti.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Fenerbahçe'li olduğu için Fenerbahçe'nin kazanmasını istediğini ifade ederek, "Galatasaray olsaydı böyle demezdim belki ama... Çünkü ezeli rekabet var aramızda. Fenerbahçe 1-0'ın avantajıyla çıkıyor, inşallah finali oynar ve şampiyon olur" diye konuştu.

Yayıncı: Ali Eyvaz - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Galatasaray Fenerbahçe Benfica Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title