Haberler

Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın’a Tarihi Evlerin Restorasyonu İçin 2 Milyon Tl. Kaynak Aktardıklarını Açıkladı

Güncelleme:

AK Parti Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, Bartın'da Tarihi Evlerin Onarımları İçin Önemli Çalışmalar Gerçekleştirdiklerini Belirterek, Kültür Ve Turizm Bakanlığının Hibe Destekleri Ve TOKİ'nin Kredileriyle Tarihi Evleri Ayağa Kaldırdıklarını Açıkladı.

Ak parti bartın milletvekili av. Yılmaz tunç, bartın'da tarihi evlerin onarımları için önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, kültür ve turizm bakanlığının hibe destekleri ve toki'nin kredileriyle tarihi evleri ayağa kaldırdıklarını açıkladı.

Kültür Bakanlığından 1,2 Milyon Tl.

Kültür ve Turizm Bakanlığının, son 5 yıl içerisinde toplam Bartın il merkezi ve ilçelerinde toplam 85 adet proje yardımı için 704.506 TL. hibe ödemesi yapıldığını belirten Milletvekili Yılmaz Tunç, 20 adet tarihi ev restorasyonu proje uygulama yardımı olarak ta 570.000 TL. ödeme yapıldığını, Bartın'a ödenen toplam yardımın 1.274.506 TL. olduğunu söyledi.

Toki'den 822 Bin Tl.

Milletvekili Tunç, Bartın ili ve Amasra ilçesinde 11 adet tescilli taşınmaz kültür varlığının onarımı ve restorasyonu için Toplu Konut idaresince toplam 822.185 TL. kredi tahsis edildiğini belirterek, 11 adet tarihi evin 2 adetinin Amasra ilçesinde, 9 adetinin de Bartın il merkezinde bulunduğunu söyledi. 11 adet tarihi evin restorasyonu için bu güne kadar 747.385 TL. ödeme yapıldığını belirten Milletvekili Tunç, 9 adet tarihi evin restorasyonunun tamamlandığını, 2 adet tarihi evin de restorasyon çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Başbakana Ve Bakana Teşekkür

Milletvekili Tunç, Bartın'ın tescilli taşınmaz kültür varlıkları açısından çok zengin bir il olduğunu, bu potansiyeli turizme kazandırmak için çalıştıklarını belirterek, onarım ve restorasyon bekleyen tarihi evlerin ayağa kaldırılması için çalıştıklarını, bu konuda gerekli desteği veren Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay'a çok teşekkür ediyorum dedi.

Kaynak: Bültenler / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title