Haberler

Milletvekili Torun, Darbe Girişimi İddialarını Değerlendirdi

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cavit Torun, Deniz Kuvvetleri Eski Komutanı Emekli Oramiral Özden Örnek'e Ait Olduğu Öne Sürülen Günlükteki 'Darbe Girişimi' İddialarına Milyonda Bir İhtimal Vermediğini İfade Ederek, Yine de Savcıların Konuyu Araştırması Gerektiğini Söyledi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cavit Torun, Deniz Kuvvetleri Eski Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu öne sürülen günlükteki 'darbe girişimi' iddialarına milyonda bir ihtimal vermediğini ifade ederek, yine de savcıların konuyu araştırması gerektiğini söyledi.

Altı Nokta Körler Derneği Diyarbakır Şubesi'nin engellilere yönelik 'Büro Yönetimi ve Sekreterlik Eğitimi' projesinin açılış törenine katılan AK Parti Milletvekili Cavit Torun, Deniz Kuvvetleri Eski Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu öne sürülen günlükteki 'darbe girişimi' iddialarıyla ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Torun, böyle bir şeyin hazırlanmış olduğunu düşünmediğini söyledi. Nokta Dergisi'nde bu konu hakkında uzun uzadıya açıklama yapıldığı ortaya çıkmış olsa bile kendisinin buna inanmadığını söyleyen Milletvekili Torun, "Ben ordumuzun kıymetli mensuplarının bu konuda bir çalışma yapmış olduklarına ihtimal vermiyorum. Bunu milyonda bir ihtimal dahilinde bile görmüyorum. Ordu, bir-iki kez belli sebeplerden ihtilal yaptıysa bundan sonraki her dönemde böyle bir olayın meydana geleceğini çağrıştıran düşüncelerin doğru olduğuna asla inanmıyorum" dedi. Konu hakkındaki kişilerin böyle bir çalışma yaptıklarına asla inanmadığını yineleyen Torun, "Milyonda bir ihtimal de olsa savcıların işi vaziyet edinerek konuyu araştırması gerektiği kanısındayım. Bu araştırma sonucunda da kusur veya ihmali olan varsa, onlar hakkında işlem yapılması halinde Türkiye'nin demokratikleşmesi yolunda çok önemli bir merhaleyi daha kat etme imkanı bulmuş olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Darbe girişimi iddialarını ortaya atan kişi ve kuruluşları, cumhuriyet başsavcılarının iddialarını ispat etmeye davet etmesi gerektiğini kaydeden AK Parti Milletvekili Torun, "Eğer bunlar iddialarını ispat ederlerse, ki zor bir ihtimal, ben öyle bir ihtimal olduğunu düşünmüyorum. Onlar iddialarını ispat ederlerse, bu durumda o kişiler için bulundukları zamanda görevi kötüye kullanmaktan dolayı elbette ki bir yargı sürecinin başlaması gündeme gelebilir. Ben hiçbir şekilde ihtimal vermiyorum. Böyle bir şey yapılmamıştır, böyle bir şey olmamıştır ve altını çiziyorum. Milyonda bir ihtimal bile olsa, öyle bir hadise meydana gelmişse tabii ki o insanların görevini kötüye kullanmış olduğu durumu ortaya çıkar. Türkiye'de ekonomi iyiye gidiyor ve işsizlik oranları azalıyor, 100 binin üzerinde memlekete derslik yapılmış. Türkiye'de yüzyılın projeleri art arda hizmete giriyor, tüp geçit projesi tam hızla yürüyor, enflasyon düşmüş, sağlık alanında şu ana kadar düşünülmesi mümkün olmayan büyük hizmetler yapılmış, ülkede istikrar sağlanmış. Türkiye, dış siyasette tarihinde olmadığı kadar itibar kazanmıştır. Bölgesindeki bütün ülkelerle dostluk bağlantıları kurmuş ve belirleyici bir aktör haline gelmiş, Kıbrıs'ta çok önemli ileri adımlar atmıştır. Bütün bunlar varken, ordumuz mensuplarının bu konuda böylesi bir çalışma yapmış olduklarına ihtimal vermiyor ve inanmıyorum" dedi.

Öte yandan, iddiaları reddeden Deniz Kuvvetleri Eski Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, sözü edilen günlüğün kendisine ait olmadığını açıklamıştı.

(ME-AŞ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title