Haberler

Milletvekili Tayyar'dan Kararname Tepkisi

Milletvekili Tayyar'dan kararname tepkisi

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, "Kararnamenin sihri olsa Kılıçdaroğlu'nu yalan makinesine bağlardık"

GAZİANTEP - AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kararnamelerle ilgili eleştirilerine tepki göstererek, "Kararnamelerin sihri olsa Kılıçdaroğlu'nu yalan makinesine bağlardık" dedi.

16 Nisanda yapılacak referanduma evet desteği için çalışmalarını sürdüren AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Organize Sanayi Bölgesindeki Kaplan Kardeşler Fabrikasında çalışan işçilerle bir araya geldi. İşçilerle öğle yemeği yiyen Tayyar, yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sistemini anlattı.

Muhalefetten gelen eleştirilere de cevap veren Tayyar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Cumhurbaşkanı kararnamelerle birçok yeri kapatacak' eleştirilerine tepki göstererek, "Sisteme söyleyecek söz bulamayanların yalan yanlış bilgilerle halkı kandırmaya çalışıyor. Kararnamelerin sihrinin olması durumunda ilk önce Kılıçdaroğlu'nu yalan makinesine bağlardık. Bu makinenin ömrü de 24 saati geçmezdi" dedi.

Muhalefetin yalan yanlış bilgilerle halkı kandırmaya çalıştığını savunan Tayyar, "Sisteme ilişkin eksiklikleri bulamayan 'hayır'cılar, milletin kafasını bulandırmak için Cumhurbaşkanının kararnameleri ile ilgili yalan yanlış bilgiler yayıyor. 'Cumhurbaşkanı kararname ile isterse asgari ücreti yarıya indirebilir. Emekli maaşını azaltabilir, isterse bakkal dükkanını kapatabilir, isterse lokantaları kapatabilir' diye bir yığın yalan uyduruyor. Utanmasalar AK Parti kararnamelerle kadınlarda doğum süresini 9 aydan 6 aya indirecek diyecekler. Bunlarda yalan sınırlaması yok. Eğer kararnamenin bu kadar sihri olsa, biz önce Kemal Kılıçdaroğlu'nu yalan makinesine bağlarız. O kadar öter ki makinenin ömrü 24 saati geçmez. Herkesin gönlü ferah olsun, biz anayasada 82 maddede sınırlama koyduk. İlerde ülkeyi iyi yönetemediğini düşünmediğimiz birisi gelse bile biz buna göre tedbirimizi aldık" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kemal Kılıçdaroğlu Şamil Tayyar Gaziantep AK Parti Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title