Haberler

Milletvekili Seçiminin Ardından

AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin resmi olmayan sonuçlarına ilişkin, "Koalisyon ihtimalinin bile Türkiye'ye nelere mal olacağını halkımız çok iyi gördü ve yeniden değerlendirdi.

AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin resmi olmayan sonuçlarına ilişkin, "Koalisyon ihtimalinin bile Türkiye'ye nelere mal olacağını halkımız çok iyi gördü ve yeniden değerlendirdi. Mevcut tablo içinde AK Parti'den başka iyi bir seçenek olmadığını halkımız gördü" dedi.

Aktay, yaptığı açıklamada, son derece önemli olan 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin sonuçlarının da büyük önem taşıdığını söyledi.

Bu seçimin sonucundan ders çıkarılması gerektiğini ifade eden Yasin Aktay, "Bazen elimizdeki nimetin değerini anlamak için kaybetmek gerekiyormuş. Kardeşliğimizin, dayanışmamızın kıymetini anlamamız için birilerinin aramıza fitne sokması gerekiyormuş. AK Parti'nin tek başına iktidardan düşmesinin sadece ilimize, Türkiye'ye değil, İslam dünyasına nelere mal olacağını hep beraber 5 ay içinde gördük" diye konuştu.

Aktay, 7 Haziran'dan önce de bunu anlatmaya çalıştıklarını, koalisyonun fayda sağlamayacağını belirttiklerini ifade etti.

"Koalisyon ihtimalinin bile Türkiye'ye neye mal olacağını halkımız çok iyi gördü ve yeniden değerlendirdi. Mevcut tablo içinde AK Parti'den başka iyi bir seçenek olmadığını halkımız gördü" diyen Yasin Aktay, 7 Haziran'daki seçim sonucunu bir ders olarak kabul ettiklerini vurguladı.

Aktay, parti olarak sundukları vaatler gerçekleştirildiğinde bundan sadece kendilerine oy verenlerin değil, herkesin faydalanacağını dile getirerek, halka hizmeti, Hakk'a hizmet olarak gördüklerini kaydetti.

"Allah bunun ödülünü bize verdi. 10 seçimdir arka arkaya iktidar olmak çok önemli bir başarı. Bırakın Türkiye'yi, dünya rekoru kırmışız" ifadelerini kullanan Yasin Aktay, bundan sonra yapacaklarının ise en büyük misyonları olduğunu aktardı.

"Şiddetle, silahla hiç bir yere varılmıyor"

AK Parti'den Batman milletvekili seçilen Ataullah Hamidi ise seçim sonucunun bölgeye, ülkeye ve halka hayırlı olmasını diledi.

Son dönemde artan terör olaylarına değinen Hamidi, diyalogla çözülmeyecek sorun olmadığını vurgulayarak, "Son 30-40 yılda iyi bir yaşam sürdürmedik. Şiddet ortamında, şiddet ortasında ömrümüzün yarısını bitirdik. Bütün olup biteni seyrettik. İçimiz kan ağladı, insanımızı kaybettik. Neticede şiddetle, silahla hiç bir yere varılmıyor" şeklinde konuştu.

Terör olaylarının tüm dünyada yaşandığını kaydeden Ataullah Hamidi, "Türkiye'de bir kaos ortamı oluştu. Şer ittifakları bu kaos ortamını oluşturdu. Türkiye'nin de komşu ülkelerdeki gibi sıkıntılar çekmesini, kaosa sürüklenmesini isteyenler iş birliği yaparak bu ihaleyi üstlendiler. Ama bu toplum hakikaten sağduyulu ve inançlı" ifadesini kullandı.

Eski AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir de "1 Kasım seçim sonuçları Türkiye'nin yanı sıra Ortadoğu halkları ve Afrika'daki mazlumlara kadar tüm İslam alemine sevinç yaşattı" ifadesini kullandı.

Tüm dünyanın gözünün Türkiye'deki seçimin sonuçlarında olduğuna işaret eden Özdemir, Türkiye'de olduğu gibi dünya basınında da bir numaralı gündem maddesinin Türkiye'deki seçimler olduğunu anlattı.

Ziver Özdemir, şunları söyledi:

"Türkiye adeta birilerinin ameliyat masasına yatırmak istediği bir döneme girmişti. 5 aylık süreçte Türkiye'yi Suriyeleştirmek istediler. Ama vatandaşın sağduyusu ile bu hevesleri kursaklarında kaldı. Onun için seçmeni kutluyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

Yasin Aktay Ak Parti Türkiye Siirt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title