Haberler

Milletvekili Sayısı 548'e Düştü

Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı Seçilmesiyle Birlikte TBMM'deki Sandalye Sayısı 548'e Düştü. MHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Özönder de, Bir Trafik Kazası Geçirmiş ve Hayatını Kaybetmişti.

Kayseri Milletvekili Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte TBMM'deki sandalye sayısı 548'e düştü. MHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Özönder de, 27 Temmuz sabahı, mazbatasını almak üzere İstanbul'a gitmek için Esenboğa Havaalanı'na gelirken bir trafik kazası geçirmiş ve hayatını kaybetmişti.

Gül'ün 11. Cumhurbaşkanı seçilmesiyle milletvekili sıfatı da düşmüş oldu. Böylece TBMM'deki milletvekili sayısı da 548'e düştü. Anayasa'nın 101. maddesinin son fıkrasında, Cumhurbaşkanı seçilenin, varsa partisiyle ilişiğinin kesileceği ve TBMM üyeliği sona ereceği hükmü yer alıyor. Bu hüküm nedeniyle Gül'ün milletvekilliği kendiliğinden düşmüş oldu.

Bilindiği gibi MHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Özönder, 27 Temmuz sabahı, mazbatasını almak üzere İstanbul'a gitmek için Esenboğa Havaalanı'na gelirken bir trafik kazası geçirmiş ve hayatını kaybetmişti.

(AU-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title