Haberler

Milletvekili Hürriyet, İzkander Derneğini Ziyaret Etti

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit ve Kandıra Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit ve Kandıra Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve CHP İzmit ilçe Kadın Kolları Başkanı Bilge Çoker, İzmit ve Kandıra Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ederek 16 Nisan'da gerçekleşecek olan referandum ile ilgili bilgi verdi.

İZKANDER ziyaretinde konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, referandumda hayır çıktığında CHP'nin iktidar olmayacağını ifade ederek, "Sandıktan hayır çıkarsa artık gerçek sorunları konuşmaya başlayacağız. Herkes kendi geleceğine oy verecek. Hayır diyenlere iktidar tarafından ciddi bir baskı var. Ama milletin iki tarafı da dinlemesi lazım. Bu tür metinler Türkiye'ye ne getirir ne götürür iyi bilinmesi gerekiyor. Bir anayasayı değiştirdiğiniz de ülkeye yanlış sonuçlar doğurduğunda pardon deme lüksünüz olmaz. Bu işin şakası yok. Bu tür oylamalarda yanıltıcı bilgiler olmamalıdır. Bu anayasa ile birlikte insanların karşısına gelecekte çıkacak sorunların önüne geçmeliyiz. Evet diyen de, hayır diyen de bizim vatandaşımız. Madem hayır diyenleri hapse atacağız o zaman neden sandık koyuyoruz? Hiç kimse vatandan daha fazla sevilmemeli. Bu anayasa Türkiye'nin sorunlarını asla çözmeyecek. Terör işsizlik yoksulluk gibi sorunları es geçecek" dedi.

Referandumda vatandaşın tercihine sunulacak olan anayasanın çok acemi ve amatör bir şekilde yazıldığına da dikkat çeken Milletvekili Hürriyet, "Birinci sınıf hukuk öğrencisi daha iyi anayasa yazardı. Diyelim Cumhurbaşkanı hasta oldu ya da görevini yapamaz duruma getirildi. Bu durumda yönetim boşluğu nasıl giderilecek, hangi başkan yardımcısı, hangi yöntemle başkanlık edecek, seçilmemiş bir kişinin başkanlık etmesi durumunda Seçilmiş bir meclisi feshetme yetkisine kadar sınırsız yetkiyi kullanacak olmasından dolayı yaşanacak krizler nasıl aşılacak, başkan yardımcıları ile bakanlar arasında yaşanacak muhtemel yetki kargaşası nasıl önlenecek hiç düşünülmemiş. Pratikte konuşması çok kolay, ama bunun anayasada olmaması ülkeyi karanlığa sürükler. Başkan vefat ettiğinde hangi başkan yardımcısı başkan olacak. O başkan yardımcısının FETÖ sevgisini içinde gizlemiş biri olmadığını nereden bileceğiz. Sonuçta cumhurbaşkanı yaverlerinin bile hain çıktığı bir ülkede yaşıyoruz. Cumhurbaşkanının partilisinin il başkanı ile vali arasında tartışma çıkarsa ne olacak? Biz kimin dediğini dinleyeceğiz. ya da siz gidip kimin kapısını çalacaksınız? ya da oy verdiğiniz cumhurbaşkanı başka partiden, meclisin çoğunluğu başka partiden olursa ne olacak? Devleti muhalefet mi yoksa cumhurbaşkanı mı yönetecek?" diye konuştu.

Kandıra'da yapılacak olan Sungurlu Barajı hakkında da dernek üyelerinin sorularını cevaplayan Milletvekili Hürriyet, "Kandıra'daki barajdan henüz ses yok. Köyleri nereye taşıyacaklar belli değil. Köylü arazisine çivi dahi çakamıyor. Her defasında hem kişisel hem de resmi olarak bakanlara soruyorum. Barajın zaten Kocaeli ye bir yararı yok. ÇED toplantısında dahi sordum ama kesin bir bilgi vermediler. İstanbul'un üçte bir su ihtiyacını dahi karşılamayacak. Geliri de İstanbul'un olacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne soruyoruz; kendi sınırlarına kocaman bir baraj yapılıyor ama bilgileri yok. Bakanlığa topu atıyorlar. Başkanın derdi o barajın Kocaeli'ye ne gibi yararı olur onu düşünmek olmalıydı. Sungurlu meselesi şehir efsanesine döndü. Bizim sungurluyu konuşmamız gerekirken referandumu konuşuyoruz. Referandumda evet çıkarsa yeni bir secim daha yapılacak. Her ne kadar 2019'a kadar seçim yok deseler de, bir bahaneyle seçim yapılacak. Türkiye bu referandum sonrası yeni bir seçime daha gebedir" açıklamasında bulundu.

İG-RFK-BA-Y) - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Fatma Kaplan Hürriyet Türkiye Kandıra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title