Haberler

Milletvekili Çömez, Cumhurbaşkanını Halkın Seçmesini İstedi

AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Cumhurbaşkanını Halkın Seçmesi Gerektiğini, Milletvekillerinin de Bakan Olmaması Gerektiğini Savundu.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, cumhurbaşkanını halkın seçmesi gerektiğini, milletvekillerinin de bakan olmaması gerektiğini savundu.

Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından Ticaret Odası'nda düzenlenen 'Kariyer Günleri'nde 'Siyasette Kariyer' isimli bir konferans veren Milletvekili Turhan Çömez, konuşmasının ardından üniversite öğrencilerinin sorularını cevapladı. Milletvekili Çömez, bir öğrencinin 'Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?' yönündeki sorusuna gülerek "Yaşım tutuyor. Ama gündemimde böyle bir şey yok. Ben daha siyasi hayatımda yoğun bir şekilde çalışmak ve hizmet üretmek istiyorum. Kaldı ki Parlamento'da o makamı hakkı ve layıkıyla temsil edebilecek çok sayıda kişi var. Ama siz arzu edersiniz ben milletvekilliği ve siyasi mücadelemi sürdüreceğim" dedi.

Öğrencilerin cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili soruları üzerine ise Çömez, "Benim cumhurbaşkanlığı konusu üzerindeki görüşlerim farklı. Ben cumhurbaşkanını halkın seçmesi gerektiğini savunuyorum. Ben bakanların da Parlamento'dan çıkmaması gerektiğini savunuyorum. Siyasete giren insan doğal olarak siyasetin en üst makamlarına çıkmak ister. Herkes bakan olmak, cumhurbaşkanı olmak ister. Ama Amerika'da, Rusya'da, Brezilya'da, Fransa'da böyle değildir. Bakan olacak bir kişi parlamenter kimliğini bırakır. Şimdi bakanlık asıl yürütme mekanizmasıdır. Türkiye'de yürütmeyle yasama birbirine girmiş durumdadır. Ben denetlemek istiyorum. Bakanları denetlemek istiyorum. Çünkü siz beni seçerken aynı zamanda denetleme görevi verdiniz. Ancak bunu hakkıyla yapamıyorum. Çünkü benim partimin bakanı bir bakana soru önergesi veriyorum, kıyamet kopuyor. Bizim denetleme fonksiyonumuzda da bir sorun var. Onun için ben bakanların Meclis'ten çıkmamasını gerektiğini söylüyorum ki Türkiye'de yasama, yürütme, yargı erki tamamen birbirinden bağımsız çalışabilsin" diye konuştu.

(MEY-MŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title