Haberler

Milletvekili Çelik, Aşure Dağıttı

AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, üniversite öğrencilerine aşure dağıttı.

AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, üniversite öğrencilerine aşure dağıttı.

Kepez ilçesine bağlı Altınova, Emek, Yenimahalle, Çamlıbel, Çankaya, Kuzeyyaka ve Hüsnü Karakaş mahallelerinde ev toplantıları gerçekleştiren Çelik, Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Yurtları'nın "6. Geleneksel Aşure Günü"ne de katıldı.

Öğrencilere aşure dağıtan Çelik, yurdun bahçesinde öğrencilerle çay içerek, taleplerini dinledi.

AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan gençlere yönelik projeler hakkında bilgi veren Çelik, en büyük sermayenin iyi yetişmiş nesiller olduğunu ifade etti.

Ekonomik yarışta önde olan ülkelere bakıldığında ülkelerin iyi bir eğitim sistemine sahip olduğunu gördüklerini vurgulayan Çelik, bir milletin sahip olduğu en önemli zenginliğin eğitim olduğunu belirtti.

Her ilde üniversite olduğuna dikkati çeken Çelik, "Yüksek öğrenim için imkanlar geçmişe göre çok daha iyi ama daha yapılacak çok iş var. Üniversitelerimizi dünya üniversiteleri arasında üst sıralara getirmek için çalışmalar yapacağız. Değer yaratmaya, inovasyona ve yeni keşiflere odaklı bir üniversite vizyonumuz var. Biz bütün zorlukları ancak eğitim sistemimizin kalitesiyle aşabiliriz" ifadesini kullandı.

Ekonomiyi büyütmenin, insanların refahını artırmanın, iyi işleyen organizasyonlar kurmanın ve dünya çapında tanınan ulusal markalarla değer yaratmanın beşeri sermaye ile mümkün olabileceğine değinen Çelik, şunları kaydetti:

"Bu yüzden biz öğrencileri ekonomik yönden destekleyen programlar başlattık, girişimciliği teşvik eden düzenlemeler yaptık. Üniversitelerimizi hem altyapı hem de akademik kadro bakımdan daha ileri noktalara götürecek adımlar attık. Araştırma ve geliştirmeye ayrılan kaynakları çoğalttık. Orta öğrenimde okul, derslik, laboratuvar ve kütüphane yapımına ağırlık verdik. Çünkü biz geleceği, ancak bugün eğitime yaptığımız ve yapacağımız yatırımla inşa edeceğimize inanıyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

Sena Nur Çelik Ak Parti Antalya Kepez Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title