Haberler

Milletvekili Çakır'dan Ekonomi Değerlendirmesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun Milletvekili Mustafa Çakır, Suudi Arabistan'da Dün Dolar Soranların Bugün "YTL Yok mu? YTL Verin" Dediğini, Bunun Türk Ekonomisinin Hangi Noktaya Geldiğinin En Güzel Göstergesi Olduğunu Söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun Milletvekili Mustafa Çakır, Suudi Arabistan'da dün dolar soranların bugün "YTL yok mu? YTL verin" dediğini, bunun Türk ekonomisinin hangi noktaya geldiğinin en güzel göstergesi olduğunu söyledi.

Samsun'un Kavak İlçesi'ne bağlı Kovancık Köyü'nde, tamamının soyadı Çakır olan köylülerin tirit davetine katılan Milletvekili Mustafa Çakır, yaşanan birlik ve beraberliğin güce dönüşmesi, böylece köyün kalkındırılması gerektiğini söyledi. Kovancık Köyü Yardımlaşma Derneği'nin köyde tarım ve hayvancılığın geliştirilmesine öncülük etmesini isteyen Çakır, hac farizasını yerine getirdiğini ve Suudi Arabistan'da yaşadıklarının kendisini derinden etkilediğini dile getirdi. Çakır, sık sık yurtdışı seyahatler yapan bir isim olarak dış ülkelerde Türkiye'ye 2002 öncesi ve sonrasındaki yaklaşımları sağlıklı değerlendirebildiğini ifade ederek, "Örneğin daha önce Suudi Arabistan ziyaretlerimde 'Dolar verin' diyen Arap halkı, bugün 'YTL yok mu? Alışverişlerinizi YTL ile yapın' diyor. Türk parasını talep ediyorlar. Bu paramızın nasıl değerlendiğinin ve Türk ekonomisinin nereden nereye geldiğinin göstergesidir. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Dünyada ilk 10 devlet arasına gireceğiz' sözleri gerçekleşiyor. Bu hayal değil" dedi.

Türkiye'nin 80 yıldan bu yana ilk kez AK Parti iktidarı döneminde 5 yılı doldurup zamanında seçim yapacağını vurgulayan Çakır, Türkiye'deki istikrardan her kesimin memnun olduğunu ve adaletli bir şekilde kalkınma hamlelerinin sürdüğünü açıkladı. Köylülerin sorunlarını da dinleyen Çakır, işsizlikten yakınılması üzerine, hükümetin bu sorunu çözmek için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Kovancık Köyü Yardımlaşma Derneği Başkanı Aslan Çakır ise, Milletvekili Çakır'ın davetlerine katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için dernek çatısı altında toplandık. Köyümüzü geliştirmek ve güzelleştirmek adına gelecek yıl çok büyük bir panayır organizasyonu için hazırlık yapıyoruz" şeklinde konuştu.

(AG-SA-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title