Haberler

Milletvekili Budak, Bazı Beldeleri Ziyaret Etti

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, Trakya'nın Damızlık Hayvan Üretim Merkezi Haline Geleceğini Belirtti

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, Trakya'nın damızlık hayvan üretim merkezi haline geleceğini belirtti.

Budak, Edirne'nin Meriç ilçesi ile Subaşı ve Küplü beldelerinde vatandaşların sorunlarını dinledi.

Budak, ilk olarak Subaşı beldesinde Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Erhan'ı makamında ziyaret ederek beldenin sorunları ile ilgili bilgi aldı.

Trakya'nın hayvan hastalıklarından ari bölge ilan edildiğini anımsatan Budak, Edirne Damızlık Birliği'nin geliştirilen proje kapsamında 10 bin baş damızlık hayvan ithal edileceğini bildirdi.

Daha sonra Küplü beldesine geçen Budak, burada da Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Döldöş ve vatandaşlarla görüştü.

Çiftçilere ödenen tarımsal desteklerin haziran ayı sonuna kadar ödenmesi için çalışma yapıldığını kaydeden Budak, buğday ve çeltik ürünün de katma değeri daha yüksek olan tohumluk üretimine geçilmesi gerektiğini belirtti.

Meriç Nehri boyunca sulama projelerine önem verdiklerini anlatan Budak, 'Bizim büyükbaş hayvanımız yok. İthal etmek zorumdayız. Bu doğru bir politikadır. Koyun ve keçi de açığımız var. Edirne Damızlık Birliği geliştirdiği bir proje kapsamında 10 bin büyükbaş hayvan ithal ederek üyelerine dağıtacak' dedi.

Meriç ilçesinde de Köylere Hizmet Götürme Birliği Halı Saha Sosyal Tesisleri'nde köy muhtarlarının sorunlarını dinleyen Budak, Ergene Nehri'nin kirliliği üzerine sorulan bir soruya verdiği cevapta, nehir için 3-5 ve 10 yıllık bir eylem planı geliştirildiğini ve Organize Sanayi Bölgeleri ile belediyelere arıtma tesisi zorunluluğunu getirildiğini ve bunlar için hibe desteği de verileceğini bildirdi.

Budak, daha sonra Meriç ilçesinde Kaymakam Mehmet Demir'i ziyaret etti.

(UY-MŞ-SAR-YLZ) - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title