Haberler

Milletvekili Başer'den Aa'ya Ziyaret

AK Parti Yozgat Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Yusuf Başer, Anadolu Ajansı (AA) Yozgat Bürosunu ziyaret etti.

AK Parti Yozgat Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Yusuf Başer, Anadolu Ajansı (AA) Yozgat Bürosunu ziyaret etti.

Başer, ziyarette, anayasa değişikliği ve cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı sisteminde vatandaşın önüne iki sandık konacağını, sandığın birinde yasama organının diğerinde ise yürütme organının seçileceğini aktaran Başer, şunları kaydetti:

"Sandıklar kapandıktan sonra 7 Haziran'da veya 2001 yılından önceki dönemlerde olduğu gibi hükümeti kim kuracak, ülkeyi kim yönetecek, partiler arasında devletin imkanları nasıl paylaştırılacak, ne olacak, problemi ortadan kalkacak. Sandıklar kapandıktan sonra artık vatandaşlarımız bilecek ki cumhurbaşkanı olarak seçeceği kişi ülkeyi 5 yıllığına idare edecek. Ülke hızlı bir şekilde yönetilmiş olacak. Güçlü hükümet, güçlü yasama olmuş olacak. Mevcut parlamenter sistemde hükümet yasama organının içerisinden çıkıyordu ve şimdiki getireceğimiz cumhurbaşkanlığı sisteminde ise 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesinin gereği olmuş olacak. Hem yasama organını hem de yürütme organını vatandaşımız seçecek."

Başer, cumhurbaşkanı olarak seçilen kişinin iki dönem için seçileceğine, iki dönem dışında ebedi başkanlık da ebedi şeflik de olmayacağına dikkati çekti.

CHP'nin eleştirilerine de değinen Başer, rejim tartışmalarının 1920'lerde bittiğini dile getirerek, "Bizim cumhurbaşkanlığı ile ilgili getirmiş olduğumuz sistem, hükümet sistemi değişikliğidir." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title